Din oras

Clujenii de pe Cantonului sunt mâncați de șobolani. În lipsa unor soluții, Boc a dat bir cu fugiții

Repartiția locuințelor sociale deținute de Primărie a readus în actualitate cea mai gravă problemă socială a orașului, respectiv barăcile de pe strada Cantonului. Sute de persoane, printre care și mulți copii locuiesc în condiții improprii, în aproprierea rampei de gunoi a orașului.

Oamenii se plâng de faptul că municipalitatea nu a reușit să găsească o soluție să îi scoată din mizerie, dintre gunoaie și șobolani. Acești îl acuză pe primarul Emil Boc de nepăsare, de altfel edilul părăsind sala în timpul ședinței Consiliului Local. În lipsa unor soluții concrete care să îi ajute pe acești oameni să iasă din gunoaie, Boc a preferat să dea bir cu fugiții.

”Avem o problemă foarte mare cu strada Cantonului. Locuiesc împreună cu cei trei copii ai mei într-o baracă de 3/3 și mă mănâncă șobolanii. Lucrez de 20 de ani în acest oraș, mi-am depus dosar pentru o locuință socială și mi-au spus că sunt neeligibil. Eu trăiesc cu șobolanii și mănânc cu șobolanii. Mi se îmbolnăvesc copiii. Alții dorm liniștiți. Sunt mormane de gunoaie acolo și nu interesează pe nimeni. Dimineața când mă trezesc să îmbrac copiii îi mușcă șobolanii. Mâncarea de pe masă este mâncată de șobolani. Stau în focarul acela de infecție, îmi este rușine când merg la servici. M-am înscris în audiență la domnul primar Emil Boc, nici măcar nu m-a primit. E vreun rege Emil Boc? Pe banii noștri faceți spectacol de 30-40.000 de euro. De ce nu se fac locuințe sociale, să aibă fiecare, să avem un trai bun și decent. De 15 ani stăm pe Catnonului și nu s-a făcut nimic pentru noi”, a menționat un cetățean.

Viceprimarul Tarcea i-a încurajat să aplice pentru programul municipalității de subvenționare a chiriei pe o perioadă de doi ani, însă cei mai mulți sunt mult prea săraci pentru acest program. În același timp, Tarcea  a amintit că primăria vrea să achiziționeze locuințe sociale, însă în prima etapă au reușit să cumpere un singur apartament.

”Dumneavoastră puteți să aplicați la programele pe care le are Primăria Cluj-Napoca. Oferim ajutor pentru plata unei chirii, iar dacă vă încadrați ca venit, colegii mei vă pot oferi asistență să găsiți o chirie. Primăria Cluj-Napoca vă subvenționează o parte din chirie. Urmează să fie 12 locuințe sociale date în folosință până la sfârșitul anului. Am alocat suma de două milioane de euro pentru achiziția de locuințe sociale. Prima locuință socială a fost deja achiziționată. Termenul următor pentru depunerea ofertelor pentru locuințe sociale este data de 07 decembrie. Avem programe în această direcție, avem programe ca să scoatem o parte din oameni dintr-o stare de marginalizare socială”, a menționat Tarcea.

De asemenea, Tarcea a precizat că la Pata Rât se fac deratizări și se face curățenie, însă s-a dovedit că nu atât de des pe cât credea el.

”Legat de partea de deratizare și dezinsecție, a fost făcută de nenumărate ori. Chiar și acum de două săptămâni. Gunoiul de acolo nu îl aduce primarul. Noi avem acțiuni constante de curățenie, am dus zeci de tone de gunoi, probabil că mai sunt, dar gunoaiele acestea nu le aducem noi acolo. Încercăm să găsim soluții să beneficiați de condiții decente de trai”, potrivit lui Tarcea.

Cum crede oare viceprimarul Tarcea că ar putea acei oameni să ducă un trai decent în barăci insalubre, fără apă potabilă, pintre gunoaie și șobolani? Cum să strige în gura mare că se face curățenie, când acolo sunt munți de deșeuri de la groapa de gunoi a orașului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *