Sport

Clujenii de la UBB, impresionaţi de Campionatul European Universitar: „A fost Olimpiada sportului studenţesc”

Universitatea Babeş-Bolyai Cluj a participat cu succes la Campionatul European Universitar din Croaţia prin echipa de fotbal.

Studenţii români au ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei, acolo unde au fost eliminaţi de ruşii de la Kuban, însă pe lângă meciurile bune făcute la Euro, clujenii au fost plăcut surprinşi şi de organizarea acestei întreceri. Federaţia Română de Fotbal (FRF) a fost reprezentată în Croaţia de către Alpar Meszaros, tehnicianul român având doar cuvinte de laudă faţă de organizatori, antrenorul UBB-ului, Septimiu Ormenişan, fiind impresionat mai ales de cum s-a pregătit Zagrebul pentru acest eveniment.

„La ei se mănâncă sportul pe pâine. Au baze sportive excelente, parcurile în care poţi face  mişcare sunt pline mai mereu, există şi o anumită rigurozitate la intrarea în parcurile universitare, aici copii aleargă peste tot, joacă fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, parcă e altă lume. Chiar mă plimbam pe aici şi vedeam copiii jucând fotbal şi mă gândeam că îl văd pe viitorul Davor Suker sau pe Rakitic. Am alergat într-o zi într-un parc şi acolo există la câţiva metri figuri cu foşti mari sportivi ai Croaţiei. Alergai un pic, dădeai de cineva de la fotbal, apoi de la handbal, de la schi, de la tenis. Noi doar visăm la ce au croaţii, dar totul pleacă de sus, de la Guvern. Ne trebuie o politică pentru sport, pentru susţinerea sportului, este o problemă foarte veche şi e bine să o tot spunem, poate la un moment dat se prinde cineva”, a spus antrenorul UBB-ului.

La Campionatul European, echipa lui Septimiu Ormenişan a terminat pe locul opt din 16 echipe, un obiectiv mulţumitor pentru toată lumea, mai ales că universitatea clujeană s-a aflat la prima participare.

„În general, a fost un turneu foarte reuşit, pentru majoritatea a fost un experiment de care  nu au mai dat până acum ca studenţi, un fel de Olimpiada sportului studenţesc, în care echipa şi-a făcut pe deplin datoria. A fost un turneu foarte bun din toate punctele de vedere, o organizare ireproşabilă, să fie acolo peste 5.000 de studenţi şi să nu ai nici cel mai mic eveniment negativ, e ceva deosebit. Vreau să felicit toţi jucătorii şi toată delegaţia, iar pentru mine, care nu am mai participat până acum, a fost o surpriză foarte mare, pozitivă”, ne-a spus şi reprezentatul FRF în Croaţia, Alpar Meszaros.

Următorul Campionat European Universitar va avea loc în Portugalia, anul viitor, iar pentru a ajunge acolo UBB este obligată să devină din nou campioană naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *