De cartier

Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»

Cât timp „colegii din comisie” și „colegii de la siguranța circulației” analizează soluțiile pentru descongestionarea traficului din intersecția blocată Borhanci, «siguranța circulației» în zonă nu este deloc sigură.

Clujenii continuă să facă propuneri administrației Boc pentru rezolvarea blocajelor din trafic, precum semaforizarea giratoriului din Borhanci – măcar atât! – până la extinderea intersecției, promisă din 2018 și condiționată de realizarea centurii ocolitoare.

„Se poate semaforiza intersecția Fagului-Romul Ladea-Brâncuși-Borhanci, unde se stăăă la coadă?” –  a fost întrebarea unui clujean pentru vice-primăria Clujului.

NU pentru modernizare, NU pentru extindere, NU pentru semaforizare

„Am luat în calcul și această opțiune.
Este dată la specialiști, să ne spună, la cei care fac studiile de trafic și în parteneriat cu universitatea, să vedem dacă ajută într-adevăr o semaforizare la Brâncuși-Romul Ladea-Fagului.
Știu, acolo, că este o situație extrem-extrem de aglomerată, mai ales dimineața, când oamenii trebuie să plece la serviciu și după amiaza trebuie să se întoarcă de la serviciu acasă.
Am luat în calcul și această componentă, încă nu avem concluziile, urmează să ne comunice colegii soluția și după aceea vom putea să analizăm”, a încercat să explice viceprimarul Dan Tarcea modul în care administrația gestionează situația extrem-extrem de aglomerată din zona Borhanci.

Câtă vreme „colegii din comisie” și „colegii mei de la siguranța circulației” analizează soluțiile pentru descongestionarea traficului din intersecția blocată Borhanci, «siguranța circulației» în zonă nu este deloc sigură.

Când va fi gata centura Clujului?

„Estimarea mea este că în anul acesta vom putea lansa licitația de proiectare și execuție pentru centura metropolitană”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio.

Acesta NU a oferit un răspuns coerent la termenul final de realizare a centurii ocolitoare a Clujului, proiect de care este condiționată și extinderea arterei Constantin Brâncuși din cartierul Gheorgheni, dar și extinderea sensului giratoriu din Borhanci.

Potrivit autorităților locale, atât realizarea sensului giratoriu Brâncuși-Borhanci, cât și extinderea arterei vor fi posibile abia în condițiile realizării centurii metropolitane.

CITEȘTE ȘI: Administrația Boc anunță noi reglementări de circulație pe Brâncuși. Clujenii au reacționat: «Așteptăm SENSUL GIRATORIU de la intersecția Borhanci cu Fagului»

Zilnic, traficul este gâtuit în zona intersecției Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea-Fagului.

Chiar dacă clujenii continuă să-i «sugereze» primarului că au nevoie de un sens giratoriu extins sau măcar semaforizat la intersecția Borhanciului-Brâncuși-Romul Ladea-Fagului, edilul Emil Boc susține că proiectul de extindere va fi realizat odată cu centura metropolitană – cel mai probabil după realizarea magistralei I de metrou, adică la finalul exercițiului financiar european 2021-2027, spre 2030.