Din oras

Clujenii cer Primăriei să facă o nouă dezinsecție pentru căpușe: „În fiecare zi se întoarce copilul cu o căpușă pe el”

Clujenii reclamă faptul că toate spațiile verzi din municipiu au fost invadate de căpușe și cer municiăpalității să ia măsuri urgente. Cetățenii sunt speriați deoarece căpușele pot să fie purtătoare a virusului care provoacă boala Lyme.

„Deși am văzut în presă că s-a efectuat deja în această primăvară o campanie de dezinsecție pentru căpușe, există o problemă foarte mare. E plin de căpușe peste tot în parcuri, spații verzi, chiar și pe trotuare care trec pe lângă minime spații verzi au apărut căpușe. Sigur puteți cere o informare legată de acest aspect de la direcțiile sanitar veterinare sau chiar și de la spitale sau orice alt organism care ar putea fi la curent cu această problema.Toți cetățenii sunt afectați de această problema și sper că veți întreprinde niște măsuri pentru această problema în cel mai urgent timp”.

„Doresc sa fac  o sesizare pentru o invazie de căpușe, în zona Mănăștur, în special în zona parcurilor și a spațiilor verzi. De o săptămână în fiecare zi se întoarce copilul cu o căpușă pe el. Menționez că se joacă doar în parcuri și în zone amenajate. Cred ca s-a sărit peste etapa de deratizare sau ce se face împotriva căpușelor. Vă rog sa luați măsuri”, au reclamat clujenii.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat în martie că a fost demarată campania de dezinsecție în parcurile și zonele sportive din municipiu, cu accent pe combaterea căpușelor.