In vizor

Clujenii cer autorităţilor statului să îşi facă datoria şi să verifice ce au făcut şi fac cei de la CJ Cluj şi RADP Cluj-Napoca la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

Scris de 534

Persoane din conducerea Consiliului Județean Cluj admit că Centrul de Management Integrat al Deșeurilor se umple accelerat, la o rată aproape dublă decât a fost prevăzută.

Acest fenomen se întâmplă în contextul depozitării – de mai bine de doi ani – a deșeurilor nesortate și netratate la CMID, o încălcare flagrantă și la scară largă a legii.

Cu toate că Clujul nu atinge nici o treime din țintele de reciclare stabilite de UE iar încălcările legii sunt cunoscute de Garda de Mediu și Agenția de Protecție a Mediului, fenomenul continuă nestingherit.

Având în vedere dreptul noastru constituțional la un mediu curat, solicităm

Ministerului Mediului,

Comisiei Europene și

Guvernului Norvegiei,

să verifice, prin vizite PE TEREN,

 1. respectarea angajamentelor Consiliului Județean Cluj privind finalizarea CMID
 2. respectarea angajamentelor Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca privind operarea CMID
 3. respectarea angajamentelor Primăriei Cluj-Napoca privind introducerea colectării selective în municipiu.

Ziar de Cluj a scris încă de acum o săptămână că rampa RADP nu mai rezistă. Şi că “soluţia” aleasă de Pantelică, omu’ lui Boculică (pensionar deversat într-un post pe ochi politici ca să-şi completeze “penzia”), este de a solicita solicită creşterea tarifelor de administrare a deşeurilor. la CMID. Că tot a “câştigat” dreptul de administrare. Precităm că ancheta noastră e în desfăşurare, că am solicitat răspunsuri la nişte întrebări.

CITEŞTE ŞI: Cât mai rezistă rampa temporară de gunoi a orașului? Ce planuri are Primăria cu deșeurile de la Pata RâtULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE