In vizor

Clujenii cer autorităţilor statului să îşi facă datoria şi să verifice ce au făcut şi fac cei de la CJ Cluj şi RADP Cluj-Napoca la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

Persoane din conducerea Consiliului Județean Cluj admit că Centrul de Management Integrat al Deșeurilor se umple accelerat, la o rată aproape dublă decât a fost prevăzută.

Acest fenomen se întâmplă în contextul depozitării – de mai bine de doi ani – a deșeurilor nesortate și netratate la CMID, o încălcare flagrantă și la scară largă a legii.

Cu toate că Clujul nu atinge nici o treime din țintele de reciclare stabilite de UE iar încălcările legii sunt cunoscute de Garda de Mediu și Agenția de Protecție a Mediului, fenomenul continuă nestingherit.

Având în vedere dreptul noastru constituțional la un mediu curat, solicităm

Ministerului Mediului,

Comisiei Europene și

Guvernului Norvegiei,

să verifice, prin vizite PE TEREN,

  1. respectarea angajamentelor Consiliului Județean Cluj privind finalizarea CMID
  2. respectarea angajamentelor Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca privind operarea CMID
  3. respectarea angajamentelor Primăriei Cluj-Napoca privind introducerea colectării selective în municipiu.

https://www.facebook.com/rexmathias/videos/1030522470878890

Ziar de Cluj a scris încă de acum o săptămână că rampa RADP nu mai rezistă. Şi că „soluţia” aleasă de Pantelică, omu’ lui Boculică (pensionar deversat într-un post pe ochi politici ca să-şi completeze „penzia”), este de a solicita solicită creşterea tarifelor de administrare a deşeurilor. la CMID. Că tot a „câştigat” dreptul de administrare. Precităm că ancheta noastră e în desfăşurare, că am solicitat răspunsuri la nişte întrebări.

CITEŞTE ŞI: Cât mai rezistă rampa temporară de gunoi a orașului? Ce planuri are Primăria cu deșeurile de la Pata Rât