Din oras

Clujenii care nu suportă zgomotul, să-și facă bagajele: Armin van Buuren se pregătește să bubuie „muzică” până în zorii zilei

Scris de 2,111

Organizatorii Untold anunță că nu vor să respecte legea zgomotului nici în acest an, la cea de-a cincea ediție a festivalului. Aceștia se pregătesc de încă un show, astfel încât vreme de 4 zile localnicii din zona Parcului Central vor fi nevoiți să „asculte” mixajul lui Armin van Buuren, dar și a celorlalți artiști invitați. 

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Armin Van Buuren vine cu o „surpriză” pentru fanii Festivalului Untold, la cea de-a cincea ediţie.

„Artistul a creat un show unic, exclusiv la nivel mondial, pregătit special pentru festivalul Untold, „Armin Untold”, notează aceștia.

Desigur, cele mai tari inovaţii în materie de efecte speciale şi producţie audio-video vor fi suportate de locuitorii din zonă, întrucât aplicarea legii în Republica Autonomă Cluj este selectivă.

Ziar de Cluj a atras atenția cu privire la acest aspect al încălcării flagrante a legii tocmai de către organele care sunt obligate să asigure respectarea acesteia încă de la prima ediție a acestei discoteci ilegale în aer liber, numite Untold. 

Chiar dacă la o ediție anterioară, Prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, a declarat că una dintre cele mai afectate zone din punct de vedere al zgomotului a fost cea a Spitalului de Copii Cluj-Napoca, festivalul continuă să se desfășoare ca un eveniment privat într-un spațiu public, spre nemulțumirea localnicilor.

Anul trecut, reprezentanţii mai multor instituţii au realizat, în premieră, măsurători de zgomot înaintea festivalului Untold de la Cluj-Napoca, pentru reducerea poluării fonice şi prevenirea reclamaţiilor, rezultatele indicând faptul că o parte a valorilor sunt la limita superioară admisă de lege. Dar acest aspect nu a rămas decât o constatare.

„Legea spune că în interiorul clădirilor nu trebuie să fie o intensitate a zgomotului mai mare de 35 de dB. Pe strada de lângă Hotel Sport erau anul trecut 49 de dB, iar acum rezultatele măsurătorilor au indicat o încadrare în limitele legale, plus-minus marja de eroare a aparatelor de măsură. Este zgomot, dar nivelul se încadrează în limita superioară admisă de lege. În ceea ce priveşte Spitalul de Copii, măsurătorile au indicat peste 40 de dB înainte de pornirea sunetului, zgomote proprii acestei instituţii, iar după pornirea sunetului, determinările au înregistrat o creştere uşoară cu câţiva decibeli, 5-10%. Am cerut organizatorilor festivalului reducerea volumului cu 5-10% a sunetelor de la scenele amplasate în zona spitalului”, a afirmat prefectul la ediția de anul trecut.

Din păcate, interesele financiare par să fie mai mari decât prevederile legale în materie de poluare fonică. Iată de ce, organizatorii au anunțat că ediția din acest an se va desfășura conform calendarului obișnuit. Astfel, neplăcerile semnalate de cetățeni rămân nesoluționate. 

 

 

sursa foto: ziare.comULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 13 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 14 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE