Vocea ta

Clujenii aduc „amendamente” la postările despre buget ale primarului Boc: „Problema la al nostru e că a dat-o pe "verde" rău de tot, ignorând infrastructura și multe lucruri esențiale, precum creșele și grădinițele”

Primarul Emil Boc a avut, în ultimele zile, pe pagina sa electorală de Facebook, mai multe postări legate de bugetul anului 2022: „Prioritățile bugetare pentru anul 2022”, „Educația – prioritate a bugetului local și pentru anul 2022”, „Buget 2022: Lucrări şi obiective de investiţii care se finalizează în anul 2022”.

Unii clujeni au scris diverse forme de laudatio sub postările primarul, alții au adus amendamente, iar alții l-au amendat de-a dreptul.

Să vedem ce își doresc clujenii care contribuie la bugetul local prin taxele și impozitele pe care le achită, care sunt adevăratele lor priorități, așa cum reiese din comentariile postate. Și cât de lată a ajuns falia dintre prioritățile Primăriei și cele ale contribuabililor.

„Toate sunt frumoase și necesare, dar aprobarea în continuare a zeci și sute de blocuri în zonele centrale ale orașului vor sufoca ireversibil traficul și mobilitatea urbană.

Măcar până rezolvați partea de centuri, metrou și tren metropolitan…. Vă rugăm, nu mai aprobați toate construcțiile!”, a comentat Emanuel Mureșan, un clujean care stă probabil, la fel ca ceilalți concitadini, foarte mult în trafic.

„Să înțeleg că lucrările la Podul Porțelanului sunt suspendate pentru 2022?”, a întrebat Simina Rendler, observând că, printre proiectele postate de primar, podul nefăcut este inexistent.

„Această zonă nu aparține de Cluj când este vorba de investiții (doar când trebuie să mergi să plătești taxele)!”, i-a răspuns Andrei Mureșan.

„Niște parcări? Asta așa, să nu ne mai ridicați mașinile de pe lângă blocul unde locuim, dar nu reușim să obținem un loc de parcare, pentru că sunt extrem de puține, iar coada e extrem de lungă. O bucată de centură? Ceva? Ceva altceva decât parcuri și arbori? Înțeleg perfect, avem nevoie de natură, aer curat, spații de relaxare, dar jur că-s mai relaxată când vin acasa și am unde să-mi parchez mașina fără sa stau cu frica ca vin boacterii aferenți și o ridica”, a comentat Andra Nagy.

„Tot respectul, domnule primar! Asteptăm și la Liceul Teologic Baptist Emanuel niște modernizări, măcar o extindere, supraetajare, etc”, a scris Mihaela Pop.

„Dorim să se asfalteze și Valea Fânațelor, drumul lasă de dorit!”, a exclamat Ana Benteu.

„Super! Ceva creșe?”, a întrebat Adina Mureșan.

„Când se construiește spitalul regional? Banii sunt alocați. Daca nu se poate, îl fac eu”, a transmis Sandor Muszka-Pal.

„Comentariile sunt dovada clară că omul nu va fi mulțumit niciodată. Vă invităm în alte orașe, să vedeți că la noi nu se propune nici pe sfert, ca să nu mai vorbim de realizat. Noi ne dorim să fim precum Clujul, voi vă doriți să fiți New York. Natura umană…”, a comentat constănțeanul Cristi Ciocan.

Iar Toader Ionuț Ovidiu i-a răspuns argumentat:

„Păi nu așa e normal? Dacă oamenii nu au pretenții de la primar, unde ar fi presiunea să și realizeze ceva? Problema la al nostru e că a dat-o pe „verde” rău de tot, ignorând infrastructura și multe lucruri esențiale, precum creșele și grădinițele.

Exemplu:

1. Școli/grădinițe/creșe: 6692 de nou născuți în Cluj-Napoca în 2021 și doar 1232 de locuri în creșe. Cu tot cu cele private, nu sunt nici măcar jumătate din locurile necesare, asta chiar dacă la privat s-a ajuns să se achite și 3000 de lei pe lună. Situația este la fel și la grădinițe, iar la unele școli s-a ajuns la 11 clase/an de studiu.

2. Infrastructura: aici e simplu… ea lipsește. De când e primar nu s-a făcut nimic nou (doar reabilitări) chiar dacă orașul s-a extins enorm, iar zona metropolitană și mai și. Sunt curios ce va ieși la recensământ, dar cred că zona metropolitană se apropie de 1 milion de oameni. Eh, datorită geografiei, aproape toți trebuie să treacă prin oraș, pe aceleași drumuri și poduri ca acum 20 de ani, pentru că nu avem centuri și poduri peste Someș. E dezastru, crede-mă. De pasaje nu mai zic, că le tot promite din primul mandat. Eh, în condițiile astea, el închide și îngustează tot mai multe străzi ca să fim „verzi”. Omul e pur și simplu rupt de realitate.

A doua problemă generată de lipsa infrastructurii o reprezintă prețurile locuințelor. Nu se dau autorizații că nu avem infrastructură și prețurile sunt enorme datorită cererii foarte mari. (…)

Deci nu, la Cluj nu e nimic perfect, ci doar mulți bani investiți de Primărie în PR.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *