Din oras

Clujenii acuză Primăria: Ați făcut un imens parc pentru câini pe tot malul Someșului

Clujenii care vor să se bucure de o plimbare pe malul Someșului sunt revoltați că zona este plină de câini pe care stăpânii îi lasă liberi, fără lesă sau botnință.

„Ați făcut un imens parc pentru câini pe tot malul Someșului ? Oamenii și copiii unde să se mai plimbe / joace ? Sunteți ridicoli și limitați”, a transmis un clujean.

Cetățenii solicită Primăriei să delimiteze clar zona în care se plimbă copiii și bicicliștii de zona în care sunt plimbați cățeii, astfel încât să nu se mai intersecteze.

„Vă rog să delimitați zona de plimbat animale/câini de zona unde se circulă cu bicicletă, oameni, cărucioare, etc. În zona betonată de pe malul Someșului zilnic există divergență între persoanele care își plimbă câinii pe zona betonată și cei care se plimbă sau au cărucioare, pe considerentul că nimeni nu își ține în lesă câinii și mulți nu adună excrementele animalelor. Sunt un real pericol câinii fără lesă pentru oameni și copii”.

„Pe zona betonată se intersectează oamenii cu copii sau cărucioare cu persoane care își plimbă câinii fără lesă ( fără botniță sunt toți câinii) care ajung la copii . Vă rog respectuos să delimitați spațiile destinate plimbării animalelor pentru evita riscuri de rănire a persoanelor și incidente între persoane”, au sugerat clujenii.

Potrivit legii, stăpânii de câini sunt obligați să îi țină pe aceștia în lesă atunci când sunt scoși la plimbare, indiferent de rasa din care face parte și indiferent de talia lor. Cei care nu își țin câinii în lesă riscă amenzi cuprinse între 1.500 de lei și 3.000 de lei. De altfel, oamenii care își plimbă animalele de companie în locuri care NU sunt destinate câinilor riscă amenzi cuprinse între 200 de lei și 1.000 de lei (persoanele fizice) și între 1.000 de lei și 5.000 de lei (persoanele juridice).