Din oras

Clujeni, ne "germanim" pe 4 octombrie?

Sprechen Sie Deutsch? Daca nu, aveti ocazia sa invatati in aceasta toamna, in cadrul unor cursuri oferite gratuit de Centrul Cultural German, cu ocazia celei de-a doua editii a Herbst Fest, in traducere, Festivalul de Toamna al Economiei Germane.

Evenimentul, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord – DWNT si Qual Media Group incepe, cu precizie nemteasca in fix 4 octombrie, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, si tine trei zile, ca in povești. De vineri pana duminica, cultura si economia ”vesticilor” se vor imbina armonios cu distractia pentru toate varstele! Prezentari de firme, dezbateri si mese rotunde pe teme economice se imbina armonios cu standuri de bunatati, jonglerii cu foc, dresură de caini, proiectii de filme in aer liber, concursuri cu premii, și, nu în ultimul rand concerte live in fiecare zi!

Daca prima imagine care vine in minte aproape oricui cand este vorba de un festival nemtesc este cea a bine-cunoscutului Oktoberfest, evenimentul din Cluj vrea sa se distinga si chiar sa se separe de acest cliseu.

”Herbst Fest- Festivalul de Toamna al Economiei Germane este menit in primul rand sa promoveze cultura germana, activitatea si misiunea Clubului DWNT catre publicul larg si catre mediul de afaceri din Transilvania. Astfel, accentul nu va fi, sub nicio forma, pe ”carnati si bere”, ci mai degraba pe o perspectiva caleidoscopica asupra mediului si culturii germane, pe care o gireaza prezenta la eveniment a unor reprezentanti de seama ai mediului german – diplomati, oameni de cultura, etc. Firmele vor veni nu doar cu prezentari de produse, ci si cu oportunitati de afaceri si de angajare. Binenteles ca va exista și distractie, chiar un cort dedicat divertismentului, unde se vor vizitatorii pot asculta muzica traditionala si pot savura produse alimentare 100% nemtesti”, precizeaza organizatorii.

Potrivit acestora, garantia succesului evenimentului este data, printre altele, si de publicul numeros care a raspuns invitatiei la editia de anul trecut: peste 15.000 de participanti in trei zile.

Punctele de atractie ale acestei editii vor fi, cu siguranta, concertele live ale Fanfarei din Foieni si trupei clujene FUNKorporation, jongleriile cu foc, precum si activitatile pentru cei mici- spectacol de dresura a cainilor ciobanesti germani, plimbari cu trenuletul DWNT si face-painting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *