Politica

Clujeanul Sabin Sărmaș a demisionat de la conducerea Autorității pentru Digitalizarea României, după ce s-a văzut cu sacii-n Parlament

Clujeanul Sabin Sărmaș a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României, după ce a obținut fotoliul de deputat. Acesta lasă în urmă doar promisiunile de digitalizare a educației, precum și eșecul programului Rabla pentru electrocasnice. Cu proiecte ambițioase privind digitalizarea instituțională, clujeanul Sabin Sărmaș a preferat locul călduț din Parlamentul României, în detrimentul respectării angajamentelor inițiale în calitate de director al Autorității pentru Digitalizarea României.

Decizia de eliberare din funcţie a fost semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată joi în Monitorul Oficial.

Clujeanul Ioan Sabin Sărmaș, fost consilier local la primăria Cluj Napoca, a fost numit, în decembrie 2019, în funcția de președinte al Agenției pentru Digitalizarea României (ADR).

CITEȘTE ȘI: Sabin Sărmaș a fost numit secretar de stat. Cine l-a înlocuit în Consiliul Local Cluj-Napoca

În octombrie 2020, Sabin Sărmaș, alături de fostul ministru al Educației, Monica ”Pepsiglas” Anisie, anunțau procesul de elaborare a Strategiei privind digitalizarea educației din România 2021 – 2027 – SMART.Edu (Școală Modernă, Accesibilă, bazată pe Resurse și Tehnologii digitale).

CITEȘTE ȘI: După 8 luni de pandemie, Ministerul Educației lansează „procesul de elaborare” a strategiei de digitalizare a educației printr-o dezbatere online

Din păcate, încă o dată, digitalizarea educației și a instituțiilor se amână. 

Sabin Sărmaș deține un apartament achiziționat în 2007, cu suprafața de 60,31 mp. Nu menționează nici un teren pe numele său.

Deține două motociclete: un Harley Davidson obținut prin concurs la emisiunea Cronica Cârcotașilor, an de fabricație 1997, precum și un Suzuki, cumpărat, an de fabricație 2013.

Sărmaș este asociat la mai multe firme: CICADA TECHNOLOGIES SRL/ Ubiquitous Technologies/ SC Aqua Trout SRL.

Mai multe detalii în:

Bogații din PNL Cluj, propuși pentru Camera Deputaților și Senat: cine sunt, ce averi și interese au

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *