Rautacisme

Clujeanul care nu gândește, se plânge că s-a triplat costul parcării Parcului Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, în loc să-i mulțumească genialului Emil Boc care a desființat 300 de parcări pe platoul Sălii sporturilor

Da, s-a triplat costul parcării la Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, conform cererii și ofertei: genialitatea administrativă a administrației Boc a desființat 300 de locuri de parcare de pe platoul Sălii sporturilor, fără să pună nimic în loc, în afară de minciuna cu ”verdele”. Este absolut firesc că prețul parcării a crescut, din moment ce au fost desființate sutele de locuri de parcare folosite de cei care vin într-una din foarte puținele zone verzi și recreaționale ale Cujului și nu mai au unde parca. Administratorul Parcului Sportiv are cerere, dar nu prea are ofertă – așa că face selecție. Și o face prin preț. Nu-ți convine, nu parca! Nu te obligă administratorul parcului, nu te trage de mână să intri în parc cu forța.

Când OSĂ fie gata bazinele olimpice și ”hub”-urile sportive scoase pe gură de Emil Boc prin Borhanci și te mai miri pe unde, oamenii din zonă le vor putea accesa pe jos, lângă casă – nu va fi nevoie de parcări. Până atunci parcurg orașul făcut paraf de minciuni administrative și promisiuni electorale și se duc unde mai pot face sport (nu din acela de privit în timp ce bați toba) cu mașina. Și se duc cu mașina, că duă 2, 3 ceasuri de efort, parcă nu e prea lesne să o ie la pas 12 kilometri către casă.

Pe noi ne miră (cităm din clujeanul care fie nu gândește, fie nu are educația necesară să priceapă că proprietatea privată se administrează după cum vrea mușchiul celui care o deține, fie s-a molipsit de la ”constituționalistul” Boc care are educația primită de la UTC, UASCR și PCR, că ”proprietatea e un moft” și cine are ”voință politică” își bate voința de Lege), ”revolta” și ”nesimțirea” de a reclama așa zisă nesimțire a administratorului Parcului Sportiv care i-a triplat costul parcării. Ne mirăm că nu e ”revoltat” pe nesimțirea administrației Boc care nu are soluții la lipsa locurilor de parcare, vină exclusivă și imputabilă prin aplicare a ceea ce vor ”mușchii” primarului: desființați, desființați, desființați – că și-n Europa s-au desființat parcările din orașe.

S-au desființat parcări de suprafață și au fot trecute în subteran.

Incoerențele declarative ale lui Emil Boc sunt revoltătoare și nesimțite: de la miile de parcări pe care le promitea că OSĂ le facă acum un deceniu, la fără noima desființării cu orice preț. Asta după ce ”Urbanismul lui de Cumetrie” a făcut praf orașul, cu fără noima dezvoltării imobiliare, fără regului pentru cumetrii, cu exces de regulii pentru amărășteni.

Apropos, unde sunt park and ride-urile de la intrările în oraș? În vorbe în vânt.

Plus: parcarea de la Cluj Arena nu mai există? E tot triplat prețul, sau e închisă?

Ca să înțelegem revolta clujeanului pusă pe Facebook și din care s-a produs o non-știre. Realizați și câte a priceput cel care a ”produs” constatarea de presă din cum funcționează economia de piață și cam către cine ar trebui, de fapt, să se îndrepte revolta?