Justitie

"Clujeanul" bucurestean Marius Barbu – 21 de milioane de euro DESPAGUBIRI pentru un teren in Campia Turzii! SUMA TOTALA DE PLATA – 45 de MILIOANE de EURO incasati NUMAI la Cluj! De ce nu miroase a arestari si la noi in oras in dosarul retrocedarilor?

Cand portalul Clujust a publicat sub semnatura jurnalistului Alin Golban ancheta „Regii retrocedarilor cumparate din Cluj”, nu s-a produs nicio rumoare. Cateva share-uri si cateva sute de citiri, caci subiectul e unul dificil de citit si inteles, e mult mai comercial un subiect cu un clujean prins de politie cu 200 de kilometri la ora pe autostrada. Pe asta s-au bazat si cativa smecheri din Romania care au inteles mai bine decat prostimea ca la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor e rost de bani usori, ca acolo, cumparand ieftin drepturi litigioase de la batrani ce nu mai au chef sa astepte sentinte, poti deveni ultramilionar in euro peste noapte. daca stii sa deschizi usile potrivite. Procedurile de despagubiri au fost complicate si ferite de ochii lumii. Dar „concluziile” la care au ajuns smenarii din ANRP, acum arestati, i-au facut pe multi dintre clujeni sau dintre samsarii de drepturi litigioase sa infulece despagubiri de zeci de milioane de euro din aceasta zona.  

Cum au ajuns proprietati din Cluj-Napoca sau din alte orase ale judetului sa valoreze mai mult ca proprietati adevarate din Monte Carlo? Ei bine, la mica intelegere intre baietii destepti din zona drepturilor litigioase si smenarii politici aflati la putere. Legatura cu Clujul la ANRP se facea prin celebra Crinuta Dumitrean, fostă miss Bistrita, pupila politica a deputatului Ioan Oltean, pusa in functie de fostul premier Emil Boc. Stiti deja, recent, Crinuta a fost arestata preventiv pentru abuz in serviciu. Mai exact, ar fi supraevaluat unele proprietati. 

Ziar de Cluj va prezinta in exclusivitate pentru ce proprietati (cladiri sau terenuri) ANRP a oferit rechinilor imobiliari din lista de mai jos despagubiri de milioane de euro. Nu ne putem abtine sa nu ne intrebam daca baietii de mai jos au cotizat si la fostul premier Emil Boc sau la oamenii din jurul lui Boc (se stiu ei care, caci acum au un morcov in fund), mai ales in contextul in care ieri, pentru prima oara in cariera sa politica, Emil Boc a fost vizat de acuzatia unui coleg de partid, Gabriel Sandu, care a spus: ”Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru al comunicatiilor, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al Romaniei”, a spus Gabriel Sandu.

O simpla afirmatie a unui om aflat la ananghie nu inseamna nimic, e adevarat, e treaba procurorilor sa stabileasca daca Emil Boc sau persoane din anturajul sau au luat spaga in dosarul Microsoft.

Tot domnilor procurori, le oferim datele de mai jos, punand si noi, caci asta e treaba de ziaristi, intrebari intrebatoare asupra legitimitatii acordarii unor sume imense pentru niste simple terenuri care, impartite judicios pe calculator, par sa fie mai scumpe la metrul patrat decat terenuri adevarate in cartierele bune ale Parisului!

 

„Clujeanul” bucurestean Marius Barbu – 21 de milioane de euro pentru un teren in Campia Turzii!

 

Unul dintre cele mai mari tunuri le-a dat bucuresteanul Marius Barbu, 45 de ani, care, in dosarul 6123/CC, soluţionat în data de 18.05.2010, a fost blagoslovit cu 93.615.995 lei, adica cu peste 21.608.000 euro. Detaliul exploziv vizavi de aceasta suma este ca despagubirile s-au acordat, conform surselor Ziar de Cluj, pentru patru terenuri in suprafata totala de 493.486 mp, situate NU in Monte Carlo, ci in municipiul Campia Turzii! La un pret mediu de 43 de euro pe metrul patrat, in conditiile in care astazi, poti lua suprafete intinse in localitet cu 7-10 euro, potrivit agentiilor imobiliare consultate, va imaginati ce suma colosala a incasat despagubitul Marius Barbu? 21 de milioane de euro pentru 49 de hectare in Campia Turzii, unde somajul si saracia sufoca intreaga comunitate!

Marius Barbu, smecherasul bucurestean, are multe afaceri la Cluj. In 2014, s-a asociat cu firma Klausenburg Immoverwaltung SRL din Cluj-Napoca, administratade de fostul consilier local Adrian Popa, migrator din PNL in PDL si revenit in PNL, odata cu marea unire a fortelor de dreapta. Barbu si  Klausenburg Immoverwaltung s-au asociat în FCC Imobiliar SRL pentru a dezvolta un proiect imobiliar de locuințe colective cu 6 apartamente cu regim de inălțime două etaje+mansardă în cartierul Borhanci, pe aleea Albăstrelelor. Proiectul este denumit Harmony House si este proiectul de suflet al fostului consilier Adrian Popa, ce a demisionat in decembrie 2014 din cauza presiunilor cauzate de acuzele de incompatibilitate morala (Popa era si consilier local si mare decident la Ubranism si proprietar de proiect imobiliar), dar si de divergentele pe care Adrian Popa le-a avut cu Emil Boc vizavi de emiterea noului Plan Urbanistic General.

Contextul publicarii articolului de pe portalul Clujust, mentionat mai sus, demisia lui Adrian Popa, si arestarile din dosarul retrocedarilor cu ALina Bica, fosta sef DIICOT, si Crinuta Dumitrean, sefa la ANRP, pe posturi de cap de afis, i-a facut pe fostii consilieri locali Adrian Popa si Ovidiu Turdean, cat si pe asociatii Ciprian Paun si Adam Laszlo, sa cesioneze la 5 decembrie 2014 actiunile detinute de KLAUSENBURG IMMOVERWALTUNG in FCC Imobiliar SRL catre BARBU MARIUS, care devine proprietarul a 98 la suta din societatea FCC Imobiliare, alaturi de o anume Gabriela Cristea, din Bucuresti. 

Este fie o tranzactie comerciala reala, un buy-out facut de Marius Barbu, fie o ascundere tipic romaneasca actionarilor dupa acte de cesiune. In orice caz, este clar ca Marius Barbu este „omu’ cu cashu'” si ca activele negociate intre parti sunt valoroase, de vreme ce, in septembrie 2014, gasim o mentiune semnata de partile implicate prin care se spune ca „in termen de maxim 30 de zile de la momentul in care imobilele din proiectul HARMONY HOUSE sunt instrainate catre terti, societatea va incepe procedurile de divizare voluntara sau transfer de active catre alte entitati care vor purta numele: FCC OFFICE RENT – S.R.L. si FCC CENTRAL BUSINESS AREA – S.R.L.”

Iar activele sunt, har Domnului, suculente:

„Societatea FCC OFFICE RENT – S.R.L. va dobandi urmatoarele imobile: Imobil situat in Cluj-Napoca, Calea Dorobantilor nr. 14-16, scara A, etaj 7, ap. 21 inscris in CF nr. 250043-C1-U18 Cluj-Napoca, Imobil situat in Cluj-Napoca, Calea Dorobantilor nr. 14-16, scara A, etaj 7, ap. 22 inscris in CF nr. 250043-C1-U31 Cluj-Napoca, Imobil situat in Cluj-Napoca, Strada Buna-Ziua nr. 37, scara 2, etaj 2, ap. 39 inscris in CF nr. 255718-C1-U39, Loc de parcare situat in Cluj-Napoca, str. Buna-Ziua nr. 37, demisol, nr. ap. loc. P 5 inscris in CF nr. 255718-C1-U58, Imobil situat in Cluj-Napoca, Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 23-35, scara 5, etaj 4, ap. 73, inscris in CF nr. 252679-C1-U28, Imobil situat in Cluj-Napoca, Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 23-35, scara 5, etaj 4, ap. 74, inscris in CF nr. 252679-C1-U16.

Societatea FCC CENTRAL BUSINESS AREA – S.R.L. va dobandi urmatorul Imobil situat in Cluj-Napoca, str. Ploiesti nr. 47, inscris in CF nr. 272589, cuprinzand Teren intravilan in suprafata de 708 mp inscris in CF 272589 Cluj-Napoca, nr. cad. 5089, Corp I inscris in CF 272589 Cluj-Napoca, nr. cad. 5089-C1 casa din caramida pe fundatie de beton, acoperita cu tigla compusa din 5 camere, o bucatarie, un antreu, doua bai, debara, camara de alimente, veranda terasa, trei pivnite 
urcare la pod-pivnita sub poarta. Corp II inscris in CF 272589 Cluj-Napoca, nr. cad. 5089-C2 – casa din caramida pe fundatie de beton, acoperita cu tigla compusa din doua camere si o bucatarie, Corp III inscris in CF 272589 Cluj-Napoca, nr. cad. 5089-C3 – casa din caramida pe fundatie de beton, acoperita cu tigla compusa din spalatorie, magazine.

 

Clujeanul Schiopu – 7 milioane de euro dintr-o lovitura!

 

Un alt dosar profitabil nevoie mare este 21218/FF, soluţionat în data de 07.10. 2010, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 29.713.035 lei, pe numele domnului Schiopu Victor Adrian. Potrivit surselor noastre, despagubirile s-au acordat pentru un teren in suprafata de 95.000 mp, situat în municipiul Cluj-Napoca.

Adrian Schiopu este, potrivit Clujust, un om de afaceri din Cluj, implicat în mai multe firme în domeniul jocurilor de noroc și al energiei regenerabile. Cea mai importantă companie este ATS Energy, care este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa energiilor regenerabile din Transilvania.

În urma verificărilor efectuate de echipa de control a Curţii de Conturi, în dosarele în care au fost cesionate drepturile de creanţă, s-a sesizat faptul că cele mai multe drepturi au fost transmise la preţuri derizorii în comparaţie cu valoarea care reiese din evaluarea proprietăţilor imobiliare revendicate.

 

Lista Ziar de Cluj cu CE s-a retrocedat si pe CE sume

 

Ziar de Cluj a aflat si pentru ce proprietati s-au dat aceste milioane de euro pe care presa le-a anuntat la finele anului trecut. Unele dintre sume sunt cu adevarat fantastice, mai ales ca fac referire la surprafete mici de teren. In cazul unui despagubit clujean, Marius Pop Cornel, acesta a primit circa 2 milioane de euro pe doa terenuri cu suprafete sub 2000 de metri patrati. Alti 3 clujeni au „impuscat” 8 milioane de euro pe o cladire!

Ziar de Cluj publica in exclusivitate lista proprietatilor pentru care ANRP a decis sa ofere aceste sume ametitoare:

 

– Dosarul 22106/FF a fost soluţionat în data de 26.05.2011, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 2.693.000 lei, pe numele domnilor Deak Albert şi Balazs Karoly Zsolt. Despăgubirile s-au acordat pentru un teren în suprafaţă de 8.068 mp, situat în municipiul Cluj-Napoca. 

– Dosarul 20679/FF a fost soluţionat în data de 07.10.2010, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 11.267.700 lei, pe numele domnului Jaco Iulian Aladar. Despăgubirile s-au acordat pentru un teren în suprafaţă de 8.443 mp, situat în municipiul Cluj-Napoca. 

 

– Dosarul 3230/CC a fost soluţionat în data de 23.03. 2010, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 2.854.200 lei, pe numele domnului Moroşan Nicu Gabriel. Despăgubirile s-au acordat pentru un teren în suprafaţă de 3.136 mp, situat în municipiul Cluj-Napoca. 

 

– Dosarul 32119/CC a fost soluţionat în data de 26.05.2011, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 1.805.440 lei, pe numele domnului Neacşu Vlad Nicolae. Despăgubirile s-au acordat pentru un imobil format din opt apartamente, situat în municipiul Cluj-Napoca.

 

– Dosarul 42919/CC a fost soluţionat în data de 29.01.2010, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 4.904.875 lei, pe numele domnului Marius Pop Cornel. Despăgubirile s-au acordat pentru un teren în suprafaţă de 1.842 mp, situat în municipiul Cluj-Napoca. 

 

– Dosarul 43751/CC a fost soluţionat în data de 29.01.2010, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 3.062.137 lei, pe numele domnului Pop Marius Cornel. Despăgubirile s-au acordat pentru un teren în suprafaţă de 1.200 mp, situat în municipiul Cluj-Napoca.

 

– Dosarul 46940/CC a fost soluţionat în data de 26.05.2011, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 5.235.760 lei, pe numele domnului Trinca Emanuel Aurelian. Despăgubirile s-au acordat pentru un teren în suprafaţă de 3.516 mp, situat în municipiul Cluj-Napoca.

 

– Dosarul 48657/CC a fost soluţionat în data de 26.05.2011, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 32.583.798 lei, pe numele domnilor Sebestyen Andrei Nicolae şi Tirnave M. Costel şi doamnei Bonta Erika Irene. Despăgubirile s-au acordat pentru un imobil construcţie, situat în municipiul Cluj-Napoca.

 

SUMA TOTALA DE PLATA – 45 de MILIOANE de EURO incasati NUMAI pe dosarele de la Cluj!

 

Cine sunt marii despăgubiţi ai României, în guvernarea PDL

 

Câştigurile din cumpărarea drepturilor litigioase asupra imobilelor sau terenurilor şi revendicarea acestora cu ajutorul conexiunilor politice au fost, în perioada 2007-2011, de 4 miliarde de lei, echivalentul a un miliard de euro, arată Raportul Curţii de Conturi.

Potrivit ziarului Gandul, 1,5 miliarde de lei au obţinut în acest mod cei care au cumpărat drepturile de la moştenitori ai unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, recunoscuţi prin Legea 10/2001. Din aceşti bani, 814 milioane, adică mai bine de jumătate, au ajuns la primii 7 clasaţi în topul celor mai inspiraţi cumpărători de drepturi litigioase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *