In vizor

Clujeanul Adrian Oros, noul ministru al Agriculturii, pune gând rău produselor românești. Desființează tot ce prinde

Unul dintre primele demersuri anunțate de clujeanul Adrian Oros, proaspăt numit ministru al Agriculturii, vizează anularea măsurilor implementate de predecesorul său, Petre Daea. Casa de Comerț Unirea, un proiect pentru promovarea produselor fermierilor români, urmează să fie desființată. 

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, un proiect inițiat de Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, ce trebuia să se constituie într-un lanț de magazine cu produse românești, nu este susținut de noul ministru de resort, Adrian Oros, deoarece „nu este serios și nu are impact economic și social”. O poziție similară are în acest caz și șeful noului govern, Ludovic Orban, după cum notează activenews.ro

Până în prezent au fost deschise două magazine din cadrul acestui proiect de susținere a producătorilor și fermierilor români, unul în Sibiu și unul în București.

Abia instalat la șefia ministerului Agriculturii, clujeanul Adrian Oros a luat în vizor Casa de Comerț Unirea, proiect lansat de predecesorul său, Petre Daea, care urma să promoveze produsele fermierilor români.

„Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură (vicepreședinte – n.red.), nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicația a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale și tradiționale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiționale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic și social”, a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferințe de presă.
 
De asemeena, Adrian Oros, noul ministru al Agriculturii, a adăugat că joi dimineață va trimite corpul de control pe teren să verifice toate plățile privind acest proiect, și mai ales să verifice legalitatea în care s-au efectuat.

„Vom verifica fezabilitatea acestui proiect”, a declarat acesta.

Nici Ludovic Orban, premierul României, nu consideră că este de datoria statului să facă aprozare cu produse agroalimentare autohtone.

„Vremea gostaturilor a trecut. Pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiții egale de acces la piață, dar consider că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate (Casa de Comerț Unirea – n.red.). Trebuie reglementări clare de asigurare a accesului la piață pentru producătorii autohtoni, iar dacă aceste reguli sunt respectate nu mai e nevoie să refacem gostaturile”, a spus Ludovic Orban, premierul României, în cadrul aceleași conferințe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *