Vocea ta

Clujean cu abonament valid dat jos de pe busurile dedicate „untoldiștilor”

Un bărbat din Cluj-Napoca, navetist, care lucrează în Apahida, a fost scos din autobuzul CTP fără prea multe explicații, pentru că busul era „rezervat” untoldiștilor. N-avea de unde să știe că autobuzul pe care-l aștepta venea abia după.

Fără niciun anunț sau o notificare măcar pe site-ul oficial al CTP, bărbatul a avut impresia că autobuzul pe care trebuie să îl ia e cel care a ajuns înainte de ora 23:00 în stație. În primire l-a luat un taxator care i-a spus că biletul este 8 lei, iar omul a contracarat cu faptul că are abonament, pentru că a plecat de la muncă și se întoarce acasă, la Cluj-Napoca.

I s-a fâlfâit taxatorului și șoferului că omul are de ajuns în orașul de cinci stele, așa că l-au dat jos, ce tot atâta. Omul acuză și fatul că a fost agresat de taxator. A verificat site-ul CTP și nu ar fi găsit niciun detaliu despre faptul că autobuzul ducea festivalieri la UNTOLDSuperbet. Mai multe ne-a spus clujeanul.

„La Cluj-Napoca și zonele Metropolitane din această seară s-au introdus curse regulate de transport de noapte cu tarif suprataxat. Aceste curse sunt pe perioada Festivalului UNTOLD.

Astfel, la cursa de M41/M41L cu plecare la ora 22.57 dispre sat Câmpenești, comuna Apahida spre direcția Cluj-Napoca.
Din cauza companiei de transport public s-a creat confuzie și am vrut să urc cu prima cursă. cu primul autobuz care a oprit în stația Blocuri Apahida. În acel moment, când am urcat, m-a oprit taxatorul de bilete și mi-a transmis că biletul de noapte costă 8 lei și că autobuzul are circulație de noapte. Îi explic că am abonament și că ies de la muncă (sunt navetist) și mă îndrept spre casă, în Cluj-Napoca. Domnul a încercat să mă bruscheze, iar șoferul autobuzului a încercat să închidă ușa (cred că și-a dat seama după ce gafă a făcut). Dânșîi, domnul taxator și șoferul, nu au încercat deloc să explice că cursa de 22.57 încă nu a ajuns în statie (această cursă ajunge pe la 23.05 în stație) dar a ajuns cursa regulată de noapte cu pornire la 23.00 din Apahida.

Vă rog să mă ajutați, să vădă domnii care conduc societatea, adică Primăria Cluj-Napoca&Consiliu Județean/Local Cluj/-Napoca & Primăria Apahida ce confuzii creează în momentul în care nu se afișează nimic pe ecranul cursei sau un banner „cursa de noapte pt Festivalul Untold”.

Ulterior,  urc în acea cursă, îmi fac abonamentul și încerc să sun la dispeceratul companiei care nu răspunde la telefon la ora aceea, intru și pe site-ul (http://www.ctpcj.ro) companiei și văd că este o informare, dar în care nu este specificată taxa de noapte”, ne-a relatat clujeanul.