In vizor

Clujana e în insolvență, Tișe ”se piaptănă” deschizând magazine

Scris de 532

Alin Tișe, dezvoltatorul imobiliar, a recunoscut imediat potențialul clădirior fabricii Clujana situate într-o zonă a orașului aflată într-o puternică dezvoltare. Astfel că după ce ani de zile a lăsat un brand al Clujului să ajungă în insolvență și foarte aproape de faliment, acum pentru a o ajuta, Consiliul județean a decis să achiziționeze clădirile aflate în Piața 1 Mai, acolo unde a funcționat fabrica în ultimii 100 de ani. În schimb, Clujana se va muta în chirie în TETAROM I. Toate acestea demersuri nu îl împiedică pe Tișe să se laude cu deschiderea unui nou magazin Clujana în Bistrița. 

Consiliul județean a achiziționat anul trecut activele aflate în patrimoniul Clujana, situate pe amplasamentul din Piața 1 Mai. Prin această măsură practic s-a semnat actul prin care mai dispare una dintre fabricile etalon ale Clujului. Consiliul județean va da cu totul altă destinație clădirilor unde s-au confecționat papuci în ultimii 100 de ani.

Clujana avea la dispoziție trei luni pentru a preda imobilele și să își mute activitatea în TETAROM I. Însă a trecut aproape un an, iar Clujana încă funcționează în Piața 1 Mai, iar mutarea sediului este încă la stadiul de negocieri.

Clujana ar vrea să le fie șterse din datorii pentru a putea ieși din insolvență

Clujana încearcă încă de la începutul anului să iasă din insolvență, însă procedura este îngreunată de o serie de dobânzi la datoriile vechi. Directorul fabricii Clujana, Florin Gliga, speră că acestea datorii vor fi șterse pe baza Orodonanței privind amnistia fiscală.

„Vorbim de dobânzi calculate la datorii vechi de dinainte de 2014. Procedura de aministie, acea ordonanță ne permite să obținem anularea lor și practic să ieșim din insolvență pentru că alt impediment nu mai avem. Acum vom avea un alt termen în instanță. Această datorie ne-a apărut după ce s-a aprobat planul de reorganizare, e o decizie a ANAF-ului, dar această obligație va dispărea odată cu intrarea pe această ordonanță. Vom depune notificarea conform normelor și vom solicita anularea lor”, a declarat Florin Gliga, directorul Clujana SA.

Clădirile Clujana au fost achiziționate de Consiliul județean. Fabrica se va muta în TETAROM I

Nouă imobile, terenuri și construcții, deținute de fabrica de încălțăminte, respectiv birouri, spații comerciale, curți și hale de producție, au trecut în proprietatea județului Cluj. Suma achitată de Consiliul Județean pentru cumpărarea acestor active este de 22.072.808 lei.

Chiar dacă termenul pentru predarea clădirilor, stabilit la momentul achiziției în decembrie 2018, era de 90 de zile, fabrica Clujana încă funcționează în Piața 1 Mai. Mutarea în TETAROM I încă se negociază.

Despre mutarea fabricii, vom decide în perioada următoare. Acest lucru nu este doar o dorință, ci o necesitate pentru optimizarea costurilor operaționale”, a precizat Gliga.

În prezent, fabrica deține două showroom-uri în Cluj-Napoca, la sediul din Piața 1 Mai, numărul 4-5 și în Piața Mihai Viteazu, numărul 30, un magazin în Sibiu, precum și în incinta unui hipermarket din Oradea. Totodată, societatea Clujana intenționează să își desfacă produsele nu doar în România, ci și pe piața europeană, în țări precum Germania și Italia.

Clujana funcționează în acest moment cu doar 100 de angajați, față de 300 de angajați câți avea anul trecut. În ciuda acestui fapt fabrica poate să producă suficient papuci pentru a deschide magazine noi. 

Citește și:

TOPUL fabricilor de încălțăminte din Cluj-Napoca. România se află pe locul 14 mondial la export. Clujana este pe butuci și se zbate în insolvențăULTIMA ORĂ

 • Acum 54 mins FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 hour Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 5 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 6 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 6 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 7 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 7 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 7 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 8 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 9 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
 • Acum 20 hours Politica
  Csoma Botond, în gura ”șoșoacei” și a ”romașcanului”. S-a umflat rânza patrihoților în ședința solemnă din Parlament de Ziua Națională
 • Acum 21 hours Politica
  AVANGARDE CU CE CRED ROMÂNII: 41% sunt de părere că România va fi admisă; Corupția din vămi și poliție este motiv de îngrijorare pentru țările membre, spun 56% dintre români; 46% cred că ar fi corect ca România să intre singură în Schengen, decuplată de Bulgaria; Cine ar trebui să demisioneze în caz de eșec?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE