Eveniment

CLUJ: Treizeci de milioane de euro pentru trei clădiri de birouri

Scris de 444

Piața de birouri din Cluj a înregistrat o nouă tranzacție în valoare de treizeci de milioane de euro. Grupul de firme Hexagon, controlat de antreprenorii Raul Ciurtin și Florin Mariș, a vândut un portofoliu format din trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca către Ideal Projects Services. Cu această nouă tranzacție, în valoare de circa 30 de milioane de euro, volumul investițiilor imobiliare se apropie de 200 milioane de euro în Cluj-Napoca, oraș care ocupă locul second, după București, în clasamentul tranzacțiilor pe piața spațiilor de birouri.

Cele trei clădiri de birouri vândute de Hexagon – Vivido Business Center, Advancity Business Center și Cube Office însumează o suprafață de cca 20.000 mp de birouri și găzduiesc chiriași precum Porsche Engineering, Bosch, Vertiv, Riverbed sau Metro Systems și Natuu. Clădirile au fost achiziționate de Ideal Projects Services, într-o tranzacție care a fost consiliată de CBRE România și partenerul local Cristian Șimon, QC Property, notează economica.net

Această este una dintre cele mai însemnate tranzacţii de pe piaţa spațiilor de birouri din Cluj Napoca, asemenea unei alte achiziţii înregistrate în Cluj, precum este cea a centrului de business The Office de către frații Pavăl, patronii Dedeman şi a Liberty Technology Park de către White Star. 

Tranzacțiile spațiilor de birouri cresc astfel spectaculos marcând cca 200 milioane de euro investiții în această zonă. 

 

Sursa foto: economica.net

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 7 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 8 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 11 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE