In vizor

CLUJ: peste 400 de clase cu activitatea în sistem online. Un număr de 514 elevi confirmați COVID-19

Sute de elevi din județul Cluj învață în regim online. În mai puțin de o lună, școala a fost transferată în sistem online din cauza creșterii constante a numărului de infectări. 

Potrivit ultimei informări a autorităților în domeniu, datele privind situația epidemiologică în unitățile de învățământ din județul Cluj reflectă o situație îngrijorătoare. 

În urma informațiilor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, statistica privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj se prezintă astfel:

• Număr de unități  de învățământ care desfășoară cursurile în Scenariul 1, cu toate clasele/grupele în sistem față în față_ 309

• Număr de preșcolari/ elevi care desfășoară cursurile cu prezență fizică, potrivit Scenariului 1_ 92.469

• Număr de unități de învățământ care desfășoară cursurile în Scenariul 2, integral în sistem online_1

• Număr de unități care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online_120

• Număr de clase/ grupe cu activitatea în sistem online_416

• Număr copii/ elevi care studiază online, indiferent de cauză_9519

• Număr cazuri copii/elevi confirmați Covid-19_514; 

• Număr cazuri personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) – 181.

Data de referință este 6 octombrie 2021, ora 16:00, iar informațiile privind situația epidemiologică în unitățile de învățământ din județ au fost centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Cluj. 

Municipiul Cluj-Napoca a atins, miercuri, o rată de infectare de 8,50/1000 de locuitori. 

Astfel, potrivit informării de miercuri a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, nivelul infectărilor în municipiul Cluj-Napoca este de 8,50, iar la nivel de județ a ajuns la 6,54 la mia de locuitori. 

În aceste condiții sunt impuse noi restricții, precum carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate, iar elevii vor participa la cursuri în regim online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *