In vizor

Cluj-Napoca – nesimțire de 5 stele. A treia noapte de Untold i-a dezinhibat complet pe organizatori. “Un oraș întreg doarme cam așa: Bum! Bum! Bum! Bum! Bum! Bum!Bum! Bum! Bum!…., la nesfârșit”

Scris de 5,111

A treia noapte de discotecă ilegală în aer liber i-a dezinhibat complet pe organizatori. Deranjul fonic a fost cu mult mai mare decât în a doua noapte. Bubuielile din boxe și efectele pirotehnice au ridicat efectiv orașul în picioare în jurul oreșor 3 – 4 noaptea (și nu numai pe discotecarii Untold). Trei noaptea! Patru noaptea, băi autoritate publică locală extrem de nesimțită! Cum știi mătăluță să de urinezi cu boltă pe lege, abrogând-o în fiecare an în dispreț față de cei care-ți plătesc salariul și taxele și impozitele cu care te lauzi cât ești de gospodar!

Ca să vă faceți o idee cu privire până la ce distanțe și ce zone îndepărate din municipiu față de Parcul Central au fost deranjate de decibelii revărsați din boxe, consultați harta de pe aplicația municipalității https://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro/. Unde, apropos de nesimțire, reclamațiile făcute ieri și alaltăieri cu privire la încălcarea legii sunt încă în lucru – deh, dacă Emil Boc se lasă filmat dansând sârbe penibile în Parcul Central (validând, prin prezență, nazisme și bolșevisme de genul “nu vă convine, plecați”), de ce ar munci angajații săi?

Dacă dincolo de Dâmbu Rotund, în drumul spre Chinteni și până în zona de pădure din Făget, s-a auzit bubuiala din boxe deranjant, cum credeți că s-a auzit, măi, nesimțiților care vă dați civici și empatici cu mediul și iubitori de animăluțe, în zona spitalelor? Măcar “animăluțele” acelea bolnave, pe două picioare, semenii voștri, nu au dreptul la odihnă, la însănătoșire?

Și nu, nimeni nu face aici pledoaria mutării zbânțuielii căreia impropriu i se spune festival (e o circotecă cu decor de bâlci, cu decor infantil pseudo-fantastic – de fiecare dată cînd mă uit la penibilitatea de scenă mă aștept să apară Adevărata Fiică a Mamei Omida și să ghicească-n cărți, să facă dezlegări de cununii și să scoată argintul viu din om…). Nu, pledoaria este pentru bun simț și respectarea legii. În atâția ani de când se plânge “minoritatea deranjată de încălcarea legii, se putea ajunge la conștientizarea unui minim de bun simț și se putea rezolva tehnic acest inconvenient prin minime investiții. Dar lăcomia, prostia, nesimțirea și nepăsarea sunt mul mai mari la autoritățile aflate în cârdășie cu organizatorii. În interesul cui, băi, autoritate? Al horeca și taximetriștilor? Al câtorva care-și închiriază patru zile casele? Al punerii Clujului pe te miri ce hartă? Sau al unor para-ndărături subterane? Că prea evidentă este implicare dincolo de lege și bun simț a autorităților locale în apărarea și acoperirea mizeriilor!

Și, apropos de hărți și punerea municipiului pe acestea, când aveți de gând să puneți Clujul pe o hartă fără mizeria de la Pata Rât, de exemplu? Și fără mizeriile urbanistice la care sunteți părtaș? Șamd.

Câinii latră, Caravana Nesimțirii trece. La noapte va freca un stick cetățeanul Armin Van Bureen. Va fi fiind apogeul acestui dezmăț decibelic în pofida legii. Și ne vom întoarce să măturăm mizeria sub preș. Nesimțiții să-și numere biștarii, autoritățile para-ndărătul, clujenii să se întrebe pe banii cui se repară Parcul Central, Cluj Arena șamd. Sper că n-ai uitat, băi, autoritate, că băiatul pe care l-ai sponsorizat, fără ramburs, cu 800 de mii de euro din banii noștri, ai clujenilor, a promis anul trecut că dă o sumă mai generoasă de bani în acest an pentru dezvoltarea Parcului Central! Nu pentru reparare – aia-i de chilin – pentru amenajări și alte bla-bla-uri – asta după ce am scris noi degeaba cum se defășoară adevăratele festivaluri în Olanda, Belgia, Germania șamd (niște țări cu autorități cu obraz, cărora le mai și pasă de cetățeni).

Cu semnul întrebării sunt plângerile referitoare la Untold (semnul întrebării – probabil de la “ce dreaq mai vor și ăștia?”)

Vă las să mai citiți, degeaba, că nu vă pasă, noile plângeri ale clujenilor:

 • Multumim pentru zgomotele, bubuiturile si produsele pirotehnice(~ ora3:50) in miezul nopții, timp de 4 nopti. Un oras intreg(inclusiv copiii, bolnavii si cei cu probleme cardiologice) doarme cam asa: Bum! Bum! Bum! Bum! Bum! Bum!Bum! Bum! Bum!…., la nesfarsit. Pocnitori la orele 3:45, frumos! Cati dB au fost? In miezul noptii cand ii liniste si se aude foarte tare. Pentru aceștia nu exista lege? Ca se aude si dupa aeroport. De la nici un alt festival sau concert care se tine in aer liber nu se aude in halul asta si toate se incheie la ora 23, nu 6 dimineata. Trebuie sa stea un oras intreg 4 nopti nedormite? Doar ca altii nu mai pot de buiecime. Punetii la lucru, ca ar ajuta mai mult. Cei operatii de la Institutul inimii aceia ce fac? La ei nu v-ati gandit? Mutati festivalul pe hotare ca sa nu mai stresati un oras intreg cu zgomotul si traficul infernal. Am sunat in a doua seara la politia locala am cerut masuratori a zgomotului si nu au venit. Acuma noaptea(a treia) imi raspund la telefon cam adormiti si plictisiți, cer masuratori si niciun rezultat. Sun la Sectia 1 si imi spun sa sun la politia locala sau primarie si sa ma odihnesc cum pot. Poftim!? Pai, Politia Romana nu există? Pentru acest festival nu exista lege? Nu in ideea sa nu il organizeze ma refer(desi nu ar fi crestin asa ceva), despre zgomot ii vorba. Pai, noi nu avem ce face imi spune cei de la Sectia 1. Sun la 112 si-o intreb pe operatoare: Cei ds facut cu zgomotul asta? Imi spune ca sa sun la primarie sau polita locala. O intreb de cand ii mai presus Politia Locala decat cea Romana? Raspuns: Eu sunt un operator telefonic. Deci, nu exista lege! Copii dorm de la ora 00-01 noaptea, iar eu nu mai dorm de la 3. Deci somnul ii undeva 2-3 ore. Foarte placut si odihnitor! Bum! Bum! Bum! Bum! Minunat! Si deageaba ati vrea sa il mutati in Chinteni pentru ca o sa se auda, de fapt mai bine gandit nu o sa se mai sustina fiindca o sa se blocheze in trafic. Si din celelalte comune limitrofe o sa se auda, pentru ca si acuma se aude si dupa aeroport, Sub Coasta. Cei de la Institutul inimii si Spital de copii, cei operatii, ce fac? La ei v-ati gandit? Sa nu uitati d-n primar ca oamenii acestia prosti din oras de care nu va pasa ca nu pot sa doarma 4 nopti v-au votat, nu cei veniti pentru maxim o saptamana. Adio voturi în 2020!
 • Stimata primarie, ca de obicei se poate intampla doar in Romania, chiar daca Clujul cica e acea tara langa Romania, nu dragilor, e Romania. Sa organizezi asemenea festival in centrul orasului langa spitale si locuinte e inuman. Rusine sa le fie la toti care participa stiind cata lume e deranjata de acest festival. Trebuie schimbata locatia. Motivul financiar este o prostie, mai alea ca banii nu vad sa se foloseasca sa imbunatateasca nici macar conditiile spitalului de copii terorizat de acest infern. Ca de obicei in Romania ne pasa doar de burta noastra, ceilalti pot sa se planga, noua sa ne fie bine. Asta e mentalitatea celor care participa la acest festival. M-a trezit zgomotul acum la 2 noapte si nu locuiesc aproape de zona festivalului. Pun sesizarea acand in gand oamenii care sufera acest calvar de aproape. Rusine sa va fie. Nu e asa greu sa gasiti o solutie ca si in orice alt oras european. Rusine!!!!
 • Tulburarea liniștii publice…untold…penibil..
 • Galagie infernala, sirene si cauni care latra continuu datorita urlrtelor si pseudo muzicii de pe Cluj Arena. Eate inadmisibil aceste ore aceasta galagie. Sper sa fie luate masuri.
 • Nu se poate asa ceva
 • Tulburarea linistii publice Untold!
 • Nu e` buna seara`! Din seara in seara se aude mai mult si mai tare balciul din parc pe care l-ati aprobat. Copilul de sapte luni si sotia a fost bolnava zilele trecute, a fost si salvarea chemata, avem nevoie de linistea, care pana acum ne-a fost asigurata. Va rugam insistent luatoi masuri! Aceasta nu e muzica, se aud bubuituri, sunete repetate, bassuri. texte fara sunet muzical. Am terminat scoala si Academia de muzica, imi place si muzica moderna, dar asta nu este asa ceva! Ascmuzica in casti, si inca tot se aude bubuitura! Am masurat in fata usii 72 db(= busy trafic) noaptea, dupa ora 0,30! Dealtfel cu respect: T.A.
 • Ora 03:00 in data de 05 august. De la muzica untold bubuie geamurile si casa, s-au trezit si speriat copii. Mi-e sila se administratia Cluj. Va rog insistent dar degeaba, banul vorbeste.
 • Buna ziua, Unde pot achita biletul de intrare pentru Untold? Nu am dorit sa particip, dar a venit el neinvitat la mine acasa. A fost galagie in fiecare noapte, dar azi noapte de la 3 pana la 5 m-am simtit ca si cum as fi participat. A duduit casa, simteam fircare “nota” din bass. La noapte ma voi lasa din nou surprins… Implicit copiii care s-au trezit. E ca un basm sa te trezesti noaptea in mijlocul actiunii la Untold.
 • Trezit din somn la 00:15 de “nespusul” eveniment. A treia noapte nedormita…
 • Locuiesc in Buna Ziua, apartament cu vedere spre oras, e aproape ora 1 si anul acesata la fel ca in anii precedenti rasuna muzica de la Untold in casa. Cu toata campania de PR cu masuratorile fonice si panourile instalate e insuportabil. Aplicatia de pe telefon imi arata 45db in medie cu maxim de 60db in contextul in care in zona in care locuiesc se aud doar greierii. Am de mers la job a doua zi si chiar nu ma pot odihni. Domnule primar, pe cand dam si noi dovada de civilizatie in orasul asta sa relocam festivalul? Incompetenta e chiar atat de mare ca nu se pot gasi solutii? E nevoie de Untold pt orasul asta dar la o asemenea dimensiune NU IN ORAS.
 • In Numele lui Dumnezeu, opriti balciul din centrul Clujului, sunteti responsabili de linistea si sanatatea cetatenilor, de 2 nopti nu putem dormi, se aude din mai multe cartiere, de fapt tot clujul vibreaza, voi nu ati auzit de poluare fonica? cum va permiteti doar din cauza banilor sa ne sfidati ca cetateni ai orasului? unde sa plecam din case cand e acest balci? exista drepturile omului nu stiati? chiar nu poate nimeni controla aceasta situatie ce a scapat de sub control? eu mai fost concerte in cluj, dar s-a pastrat o limita a sunetelor, acesta insa zici ca vine din infern, bat tobele ca nebunele toata noaptea difuzoarele suna intruna, sunt oameni care nu se pot odihni in casele lor, chiar nu aveti putin respect? 3 ore am reusit sa adorm si azi noapte, dar ei pana la 6 dimineata nu s-au oprit, iar la 7. 30 sensibilitatea corpului m a trezit, aseara au inceput sa mi bubuie urechile la propriu, in irechea dreapta imi suna ca o mitraliera, ce faceti? ne alungati definitiv din oras? trebuie azi si maine sa fug din oras ca pur si simplu nu mai pot suporta, si unde sa plec? tot pe banii mei, dupa ce ca platesc o chirie groaznic de mare si nefondata, sa merg sa mai arunc cu banii inafara clujului doar sa scap de galagia aceasta!
 • ati auzit de legea asta? credeti ca se aplica doar la vecini care dupa ora 22 pana la ora 6 dimineata deranjeaza cu chefurile? acest balci de untold sfideaza intreg orasul de ce nu respectati legea? de ce le dati voie pana la 6 dimineata contrar acestei legi? Art. 371 Noul Cod Penal Tulburarea ordinii şi liniştii publice Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice Ca primariel locala sunteti pasibili de amenda! sunteti vinovati de ce ni se intampla din aceasta cauza!

PS: Îi rugăm și pe ceilalți clujeni deranjați în drepturile lor să ni se adreseze. Îi rugăm să ne pună la dispoziție plîngeri, filmări cu și despre nesimțirea organizatorilor, autoritășilor și a festivalierilor, dacă au măsurători ae nivelului de zgomot șamd. Nu stați tăcuți, că veți fi călcați în picioare de o turmă care are impresia că poate dicta: “nu-ți convine, cară-te!”…

PS2: Față de anul trecut, cu nimic nu s-a schimbat retorica discotecarilor Untold. Dacă vă era dor de nițel fascism, de nițel stalinism, puțin maoism, citiți cât le duce mintea asistaților mintal din Oastea Domnului Untold. Pe mine mă înspăimântă atâta lipsă de empatie la acești jegoși moral (au impresia că niște dulciuri alină suferința unor copii). Ăștia vor fi următorii gardieni de la Periprava, Aiud, Sighet, Gherla pe nou. Dintre neterminații aceștia se aleg adevărații călăi. Culmea e că nici măcar nu vor realiza vreodată cât sunt de neisprăviți emoțional și educațional. Sunt dintre cei care “doar” își vor fi “făcut datoria”… (citiți câteva comentarii de la ediți trecută – sunt identice cu cele de la această ediție: EVOLUȚIE ZERO).

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 24 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 24 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE