Din oras

Cluj-Napoca, cea mai căutată destinație turistică din România

Scris de 473

Cluj-Napoca este, în această toamnă, cea mai căutatăt destinație turistică din România. Prețul mediu al unei nopți de cazare este de 42 euro, în orașul de pe Someș.

Orașele mari (Cluj-Napoca și București) sunt în topul căutărilor, cel mai probabil fiind ajutate și de prezența aeroporturilor internaționale, alături de Băile Tușnad, cea mai scumpă locație din România privind cazarea în lunile de toamnă în hoteluri de 3 stele: aici media unei nopți de cazare este de 60 euro. Clasamentul este completat de Băile Felix, unde media este de 42 euro și Iași, conform unui studiu realizat de momondo.ro.

După Cluj-Napoca, urmează în clasamentul celor mai vizitate orașe din România, București, unde prețul mediu al unei nopți de cazare este de 40 euro. Băile Tușnad se află pe locul trei, cu un preț mediu de cazare de 60 euro. Băile Felix sunt pe locul patru, urmate de Iași, Sibiu, Brașov, Mamaia, Băile Olănești și Predeal.

City-break-urile, redescoperirea orașelor istorice și vizitarea obiectivelor turistice locale, degustarea preparatelor specifice zonei și interacțiunea cu localnicii sunt tendințele . Evenimentele culturale sau sportive aduc numeroși vizitatori, iar sezonul de toamnă este bogat în astfel de atracții.

sursa foto: holidayguru.ieULTIMA ORĂ

  • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
    Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
  • Acum 6 hours In vizor
    Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
  • Acum 6 hours In vizor
    PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
  • Acum 7 hours Eveniment
    CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
  • Acum 8 hours Eveniment
    Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
  • Acum 9 hours Analiza
    Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
  • Acum 9 hours Justitie
    Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
  • Acum 9 hours Cooltura
    DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
  • Acum 10 hours Justitie
    Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
  • Acum 11 hours Politica
    Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
  • Acum 1 day PubliNews
    Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
  • Acum 1 day Politica
    Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
  • Acum 1 day General
    L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE