In vizor

Cluj-Napoca are, anul acesta, buget de 326 milioane euro. Lista priorităților lui Boc

Scris de 721

Anul acesta, primarul Emil Boc le promite clujenilor parkinguri, poduri, autobuze școlare, parcuri noi, locuințe sociale, SF pentru centura metropolitană, amenajarea malurilor Someșului și câte și mai câte. Are la dispoziție 326 milioane euro. Bugetul local se află în dezbatere publică deocamdată, urmând să fie supus votului consilierilor locali, în luna aprilie.

„Am încercat să găsim soluții pentru cele mai noi proiecte de modernizare. În materie de infrastructură, cele mai importante proiecte vizează partea care ține de realizarea documentației pentru studiul de fezabilitate și obținerea autorizației de construcție pentru centura metropolitană a Clujului, realizarea obiectivelor de investiții pentru parkingurile din oraș: Primăverii 20, Primăverii 8, care teoretic ar trebui să fie gata în 2020, Mogoșoaia 9, care se termină tot în 2020, parkingul de pe Hașdeu; finalizarea podului Fabricii, realizarea podului Porțelanului (în 2 aprilie ar trebui să înceapă lucrările); continuarea proiectelor pe care le-am anunțat; cele 6 autobuze școlare care sunt cumpărate și acum sunt aduse ca să putem să le punem în funcțiune până la sfârșitul lunii mai”, a declarat Boc, vineri, la un post de radio local.

Din banii pe acest an ar urma să fie amenajate parcuri. Unele vor fi reparate, iar altele vor fi făcute de la zero. Dacă credem promisiunile lui Emil Boc, locuitorii din Bună Ziua vor avea, în sfârșit, parc.

„De asemenea, avem proiecte în valoare de 80 milioane euro pentru modernizarea a 137 hectare de parcuri și zone verzi, proiecte multianuale. Începem cu Parcul Între Lacuri pentru care s-a semnat contractul de proiectare și execuție, Parcul Tineretului care este pe o suprafață de 80 de hectare, Cetățuia, malurile Someșului, Parcul Armătura, parc în Bună Ziua, Parcul Farmec. Pentru prima dată, am prevăzut bani în buget pentru a achiziționa terenuri pentru parcuri în Bună Ziua, în Zorilor, Mănăștur – La Terenuri, pentru a crește calitatea vieții în fiecare cartier”, a spus Boc.

În acest an, vor fi cumpărate și locuințe sociale pentru categoriile defavorizate.

„De asemenea, pentru prima dată în buget avem bani prevăzuți pentru achiziționarea de locuințe sociale. Se vor finaliza locuințele de pe Ghimeșului și avem bani prevăzuți în buget pentru a achiziționa și de pe piață, locuințe sociale”, a precizat primarul.

Boc s-a plâns, pentru a nu se mai știa câta dată, de faptul că are un minus la buget, ceea ce îi îngreunează investițiile.

„Treburile nu stau roz deloc, din nefericire și am să vă dau exemplu cu cotele defalcate din impozitul pe venit, care reprezintă banii pe care noi îi primim înapoi ca urmare a resurselor financiare care se adună la Cluj din slujbele care se fac aici și din impozitele care se plătesc la Cluj din toate investițiile și din toate locurile de muncă. În 2017 am primit 92 milioane euro cote defalcate din impozitul pe venit care s-a realizat la Cluj, în 2018 am pierdut 28 milioane euro pe prognoză și am ajuns la 75 milioane euro. În 2019, avem prevăzute 99 milioane euro. La prima vedere lucrurile ar arăta bine, pentru că sunt 7 milioane mai mult decât în 2017, dar apar cheltuieli noi care ne sărăcesc bugetul cu 20 milioane euro pentru că de la bugetul local se vor suporta drepturile de asistență socială care până acum se suportau 90% de către guvernul de la București. Acum se suportă 100% de către Primărie”, a spus Boc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 45 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 46 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE