Din oras

Cluj Arena, un mastodont falimentar care învrăjbește clujenii

Scris de 1,242

Legat de construirea Cluj Arena, Alin Tișe, care se mândrește cu această realizare, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni la Napoca FM:

„Nu toată lumea a agreat această investiție, nu toată lumea consideră că e important să ai un stadion într-un oraș, fiecare are o părere. 80% din clujeni, la un sondaj făcut de noi înainte de construirea Cluj Arena, au dorit să fie pe vechiul amplasament. Noi am ținut cont de sondajul și de opinia majorității. De aceea a fost demolat Moina și construit acest stadion pe acest amplasament.”

În contextul controverselor iscate în aceste zile între fanii Untold  și cei deranjați de organizarea festivalului pe Cluj Arena (datorită zgomotului infernal și îngrădirii spațiului public), și unii, și alții sunt de acord că nu s-ar fi ajuns la această problemă dacă stadionul ar fi fost construit într-o altă locație, una mai puțin centrală.

Pe vremea când scaunul de președinte de Consiliu Județean era ocupat de Marius Nicoară, au existat discuții pentru construirea unui nou stadion pe Valea Gârbăului, dar suporterii ”U” Cluj nu au agreat această idee. Suporterii, consultați astăzi de Ziar de Cluj, cei care au urmărit îndeaproape evoluția echipei și a stadionului, fostul Ion Moina, au declarat că nu au auzit niciodată de vreun astfel de sondaj în privința oportunității construirii stadionului pe locația actuală, așa cum afirmă Alin Tișe. 

Totuși, din articolele vremii (buzznews.ro, 20 septembrie 2011), aflăm că ar fi existat un sondaj de opinie:

 „Chestionarele au fost impartite in numar de 100.000 sub forma de fluturasi. Clujenii au spus ca vor stadion nou pe vechea locatie.”

Conform unei analize demografice redactate de prof. dr. Traian Rotariu, de la Centrul de studiere a populației din cadrul UBB, aflăm că în perioada desfășurării respectivului sondaj, populația Clujului se situa undeva în jurul cifrei de 300 000. Dacă chestionarele în cauză au fost împărțite în număr de 100 000, sub formă de fluturași, chiar dacă 100% dintre clujenii chestionați ar fi fost de acord cu construirea stadionului pe vechea locație, ceea ce e puțin probabil, aceasta înseamnă doar 33% dintre clujeni, și nu 80%, așa cum afirmă Alin Tișe.

Orgoliul acestui politician, cel care a stat la baza construirii stadionului în buricul târgului, pentru a fi de maxim impact, atât ca imagine personală, cât și ca beneficiu electoral, generează acum un amplu val de nemulțumiri din partea celor deranjați de evenimentele care se organizează pe Cluj Arena, evenimente care le fac viața imposibilă.

Clujenii nemulțumiți se organizează în aceste zile într-o asociație, pentru a lupta pentru respectarea legalității, a dreptului lor de a trăi în propriile case, fără poluare fonică nopți de-a rândul, fără ca aceste drepturi să le fie îngrădite în mod arbitrar.

Se pare că, contrar afirmațiilor președintelui Consiliului Județean, investiția cu care acesta se laudă nu a fost și, mai ales, nu este una dorită de majoritatea clujenilor în actualul amplasament.

Deja locuitorii din Centru și din cartierele învecinate cu Cluj Arena propun amplasarea Untold într-o altă locație, iar, în absența festivalurilor și a evenimentelor sportive (prea puține pentru a justifica o astfel de investiție), Cluj Arena rămâne fără obiect de activitate, doar un mastodont falimentar și cu picioare de lut, un fanion al vanității lui Alin Tișe.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 3 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 4 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 5 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 6 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 7 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 7 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 8 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 9 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 19 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 21 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE