Din oras

Cluj Arena, un mastodont falimentar care învrăjbește clujenii

Scris de 1,242

Legat de construirea Cluj Arena, Alin Tișe, care se mândrește cu această realizare, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni la Napoca FM:

„Nu toată lumea a agreat această investiție, nu toată lumea consideră că e important să ai un stadion într-un oraș, fiecare are o părere. 80% din clujeni, la un sondaj făcut de noi înainte de construirea Cluj Arena, au dorit să fie pe vechiul amplasament. Noi am ținut cont de sondajul și de opinia majorității. De aceea a fost demolat Moina și construit acest stadion pe acest amplasament.”

În contextul controverselor iscate în aceste zile între fanii Untold  și cei deranjați de organizarea festivalului pe Cluj Arena (datorită zgomotului infernal și îngrădirii spațiului public), și unii, și alții sunt de acord că nu s-ar fi ajuns la această problemă dacă stadionul ar fi fost construit într-o altă locație, una mai puțin centrală.

Pe vremea când scaunul de președinte de Consiliu Județean era ocupat de Marius Nicoară, au existat discuții pentru construirea unui nou stadion pe Valea Gârbăului, dar suporterii ”U” Cluj nu au agreat această idee. Suporterii, consultați astăzi de Ziar de Cluj, cei care au urmărit îndeaproape evoluția echipei și a stadionului, fostul Ion Moina, au declarat că nu au auzit niciodată de vreun astfel de sondaj în privința oportunității construirii stadionului pe locația actuală, așa cum afirmă Alin Tișe. 

Totuși, din articolele vremii (buzznews.ro, 20 septembrie 2011), aflăm că ar fi existat un sondaj de opinie:

 „Chestionarele au fost impartite in numar de 100.000 sub forma de fluturasi. Clujenii au spus ca vor stadion nou pe vechea locatie.”

Conform unei analize demografice redactate de prof. dr. Traian Rotariu, de la Centrul de studiere a populației din cadrul UBB, aflăm că în perioada desfășurării respectivului sondaj, populația Clujului se situa undeva în jurul cifrei de 300 000. Dacă chestionarele în cauză au fost împărțite în număr de 100 000, sub formă de fluturași, chiar dacă 100% dintre clujenii chestionați ar fi fost de acord cu construirea stadionului pe vechea locație, ceea ce e puțin probabil, aceasta înseamnă doar 33% dintre clujeni, și nu 80%, așa cum afirmă Alin Tișe.

Orgoliul acestui politician, cel care a stat la baza construirii stadionului în buricul târgului, pentru a fi de maxim impact, atât ca imagine personală, cât și ca beneficiu electoral, generează acum un amplu val de nemulțumiri din partea celor deranjați de evenimentele care se organizează pe Cluj Arena, evenimente care le fac viața imposibilă.

Clujenii nemulțumiți se organizează în aceste zile într-o asociație, pentru a lupta pentru respectarea legalității, a dreptului lor de a trăi în propriile case, fără poluare fonică nopți de-a rândul, fără ca aceste drepturi să le fie îngrădite în mod arbitrar.

Se pare că, contrar afirmațiilor președintelui Consiliului Județean, investiția cu care acesta se laudă nu a fost și, mai ales, nu este una dorită de majoritatea clujenilor în actualul amplasament.

Deja locuitorii din Centru și din cartierele învecinate cu Cluj Arena propun amplasarea Untold într-o altă locație, iar, în absența festivalurilor și a evenimentelor sportive (prea puține pentru a justifica o astfel de investiție), Cluj Arena rămâne fără obiect de activitate, doar un mastodont falimentar și cu picioare de lut, un fanion al vanității lui Alin Tișe.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE