Din oras

Cluj Arena nu a fost intabulata nici dupa trei ani de la inaugurare

Scris de 390

Dupa trei ani de la inaugurarea Cluj Arena imobilul nu a fost inca intabulat. Motivul pare sa fie suma consistenta care trebuie sacrificata din bugetul judetului – peste 200.000 de euro.

In septembrie 2012, dupa numai cateva luni de cand a preluat functia de sef al Consiliului Judetean, Horea Uioreanu isi exprima ingrijorarea ca obiectivul nu era intabulat.

“La ora actuala aceasta arena exista doar in mintea noastra. Acest stadion nu exista. Nu e receptionat, nu sunt terminate lucrarile, nu e intabulat”, spunea atunci Uioreanu.

Intre timp s-a facut si receptia finala a lucrarilor, in 11 noiembrie 2013. Dar imobilul tot nu a fost intabulat nici pana astazi. Motivul este suma mare de care este nevoie pentru aceasta procedura, suma care nu a fost alocata din buget.

“Stadionul face parte din domeniul privat al judetului. Din acest motiv trebuie sa se plateasca o taxa de 0.5% din valoarea imobilului. Din calculele noastre ar reiesi peste 200.000 de euro, suma care nu a fost prevazuta in bugetul pe anul acesta, avand in vedere si faptul ca receptia finala s-a facut abia la finalul anului trecut”, a explicat Alin Iuga, reprezentantul Biroului de Presa al Consiliului Judetean.

Acesta a precizat ca nu a fost o problema stringenta intabularea stadionului pentru ca din punct de vedere juridic nu exista o problema in acest sens.

“Terenul este intabulat, la fel si vechiul stadion Ion Moina, nu este nicio problema juridica de functionare, prin urmare nu a fost o problema stringenta. Terenul e intabulat, este in domeniul public, prin urmare taxa a fost foarte mica, e intabulat si vechiul stadion, practic difera doar ca si constructie fizica arena actuala”, a mai subliniat Iuga.

Pentru a pune in miscare  procedura de intabulare este nevoie de alocarea din buget a sumei necesare  – peste 200.000 de euro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 5 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 6 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 8 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE