In vizor

Cluj Arena a incheiat anul financiar cu o pierdere de 2,6 milioane de lei

Daca in 2013 Cluj Arena SA a reusit sa obtina profit, nu la fel au stat lucrurile si anul trecut. Societatea care administreaza arena de 36 de milioane de euro a inregistrat pierderi de peste 2,6 milioane de lei.

Fata de 2013, Cluj Arena SA a fost pe pierdere anul trecut. Datele financiare arata ca datoriile societatii se ridica la 7.243.861 de lei. Daca in 2013 profitul a fost de peste 6 miloane de lei, anul trecut a fost pe minus. Pierderile s-au ridcat la peste 2,6 milioane de lei.

“Pierderile sunt influentate de investitia la pista de atletism, toate materialele sunt omologate IAEF si sunt destul de scumpe. Investitia s-a ridicat la peste 1,2 milioane de lei, la care s-a adaugat si amortizarea la stadion, impusa de Curtea de Conturi. Nu avem datorii fata de furnizori, ca si cash-flow stam bine”, a declarat Radu Ratiu, directorul Cluj Arena SA.

Principalele surse de venit ale stadionului vin din inchirierea spatiilor. Spre exemplu, pentru 24 de ore, arena intreaga poate fi inchiriata cu 10.000 de lei.

“Am incasat mai putini bani in 2014, deoarece in anii precedenti am incasat dobanzi mai mari dupa depozitul din banca. In rest, incasarile pentru evenimente au fost chiar mai mari fata de 2013. Anul acesta, foarte mult conteaza daca cei de la ASA Targu Mures vor ajunge sa joace in grupele Europa League. Asta presupune cel putin patru meciuri pe Cluj Arena, iar incasarile vor fi mai mari”, explica Ratiu.

Organizatorii Untold platesc 90.000 de lei pentru inchirierea arenei

O alta sursa importanta de venit pentru 2015 este inchirierea intregului stadon pentru Untold Festival. Organizatorii festivalului de muzica,programat sa se desfasoare la finalul lunii iulie si inceput de august, au inchiriat pentru 9 zile arena si vor plati, in total, 90.000 de lei.

“Toate spatiile sunt 100% inchiriate. Cheltuielile cu salariile si intretinerea stadionului nu sunt mai mari decat veniturile obtinute din evenimente”, mai arata directorul societatii.

Constructia stadionului Cluj Arena a durat 2 ani si a fost finalizata in septembrie 2011. Costurile totale au fost de 36 de milioane de euro, iar Cluj Arena a fost inclus de UEFA in categoria a 4-a a stadioanelor Elite, care ii permite sa organizeze meciuri in Champions League, pana in fazele finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *