In vizor

Clinica Medicală I și Spitalul Municipal Dej devin spitale suport COVID

Alte două spitale din județul Cluj vor primi pacienții COVID-19. Prefectul Mircea Abrudean a anunțat că nu doar Spitalul Militar devine spital suport COVID ci și Clinica Medicală I și Spitalul Municipal Dej.

”Spitalele, oricare ar fi ele nu vor face față la numărul mare de pozitivi pe care îi avem în fiecare zi. În acest moment vorbim de o suplimentare a numărului de paturi COVID, atât paturi normale cât și paturi de terapie intensivă. În această săptămână se vor operaționaliza 25 de paturi normale și 5 paturi de terapie intensivă la Spitalul Militar. La Clinica Medicală I vor fi 61 de paturi normale și 4 paturi de terapie intensivă, iar la Spitalul Municipal Dej 30 de paturi normale și 2 paturi de terapie intensivă. Un total de 113 paturi COVID și 11 paturi de Terapie Intensivă care se adaugă la cele 52 deja existente și vom avea până la finalul săptămânii un total de 63 de paturi de terapie intensivă”, a declarat prefectul Mircea Abrudean. 

În spitalele care tratează pacienții COVID-19 sunt internați în acest moment 516 de pacienți, din care 462 sunt din județul Cluj. Din totalul celor internați, sunt 43 de persoane internate în ATI, din care 42 din județ. Spitalele din județul Cluj preiau în continuare și bolnavii gravi din alte județe care nu mai au locuri la terapie intensivă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *