Din oras

Cladirile vechi din centrul Clujului, un pericol pentru trecatori

In centrul Clujului, tencuiala continua sa cada de pe cladirile vechi. Zilele trecute, un astfel de incident a avut loc pe strada Tipografiei, la numarul 14. Din fericire, nimeni nu se afla in dreptul cladirii, astfel ca bucatile cazute n-au produs daune. Oficialii Primariei informeaza ca, de fapt, tencuiala nu a cazut la intamplare si ca proprietarul imobilului a inceput lucrari de reabilitare a cladirii. Cu toate acestea, zona nu era semnalizata in vreun fel, iar din fotografii se observa ca nu era nimeni in preajma.

In urma cu cateva zile, cladirea de pe strada Tipografiei, numarul 14 a inceput sa se dezmembreze, bucati din tencuiala cazand pe trotuarul ingust. Cu privire la situatia acestui imobil, reprezentantii Primariei spun ca tencuiala a fost data jos de proprietarul imobilului. Insa, din fotografii reiese ca zona nu era nici semnalizata, iar in preajma nu era nimeni, nici Politia Locala, nici proprietarul. 

„In zona respectiva proprietarul si-a dat jos tencuiala veche ce prezenta pericol de a cadea. Cand a dat-o jos omul era acolo, deci era protejat. De asemenea, cei de la Politie au fost acolo si in prezent zona e curata”, informeaza reprezentantii Primariei.

De altfel, intreaga strada reprezinta un pericol pentru clujeni, cladirile fiind foarte vechi si cu o tencuiala subreda. Trotuarul este ingust, situatia fiind similara cu a mai mulor strazi din centru precum este, de exemplu, strada Iuliu Maniu, fapt ce nu permite trecatorilor sa pastreze o distanta de siguranta fata de cladiri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *