In vizor

Clădirea de pe strada Horea 33 a fost demolată în stil ardelenesc: „Fără plase de protecție, fără a proteja mediul și vecinii” VIDEO

Clujul pare a fi primul oraș și la capitolul demolare: clădirea de pe strada Horea 33 a fost demolată fără prea multe măsuri de protecție, iar întreaga zonă a fost împânzită de praf și azbociment cancerigen, după cum semnalează localnicii din zonă. 

„Asta se intampla acum in Centru, Horea 33, in spatele Facultății de Litere, în stanga blocului de apartamente.

Acoperisuri din azbociment sunt dărâmate cu buldozerul, sfărâmate în mii de bucăți și emanand un nor de 5 stele.

Fără plase protectie, fără a proteja mediul si vecinii

Votati, fratilor, votati!!!”, nota recent Krisztina Borbala Balogh.

„Am vorbit cu garda de mediu, dar trebuie sa scriu un e-mail sa relatez tot.

Au spus ca azbocimentul trebuie colectat manual și cu protecție și se transporta separat.

Aici, din păcate, e dat jos cu buldozerul și este deja amestecat cu caramida și cu tot molozul prăbușit”, a adăugat Krisztina Borbala Balogh.

Clădirea demolată din spatele Facultății de Litere a UBB  va face loc unor noi blocuri pe o suprafață de teren situată între strada Horea nr. 33-35 și strada Crișan nr. 26. 

Beneficiarul proiectului este S.C. Prodvinalco S.A., fiind realizat de firma de proiectare S.C. Arhimar Serv S.R.L.

CITEȘTE ȘI: E oficial! H33 de pe strada Horea dispare și face loc unui bloc cu 3 etaje și mansardă, construit de Prodvinalco. Proiectul a fost controversat și respins de trei ori de Comisia de Urbanism

Proiectul prevede construirea unui imobil mixt cu 30 de apartamente, cu asigurarea în incintă a 67 de locuri de parcare.

Parcela pe care s-a solicitat construirea are suprafața de 3836 mp și are deschidere la două străzi – Crișan și Horea. Prin PUD s-a propus desființarea fondului construit existent, cu excepția părții valoroase din corpul C1.

Proiectul Prodvinalco a fost respins de trei ori de Comisia de Urbanism ca urmare a nemulțumirilor vecinilor, iar ulterior au fost aduse modificări acestui proiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *