Eveniment

Ciuperci GIGANT in Dej. Localnicii nu au vazut niciodata asa ceva – VIDEO

La sfarsitul acestei saptamani, un barbat din Dej, a gasit intr-o padure din apropierea orasului mai multe ciuperci gigant. Atat barbatul cat si batranii carora le-a aratat descoperirea spun ca nu au mai vazut asemenea exemplare.

40 de centimetri in diametru, peste un metru circumferinta si cateva kilograme in greutate are fiecare ciuperca gasita de Iakab Andras, informeaza dejeanul.ro. Barbatul se afla impreuna cu familia la cules de ciuperci intr-o padure din Valea Ungurasului. Initial, de la distanta, a crezut ca este vorba de cativa saci aruncati in padure, pentru ca nu si-ar fi imaginat ca exista ciuperci atat de mari. Odata ajuns acasa, barbatul s-a gandit si la prietenii lui, carora le-a impartit cateva din ciupercile gigant, care sunt de cateva ori mai mari decat hribii.

Specialistii spun ca aceste ciuperci, numite stiintific calvatia gigantea sau popular si bășica porcului, sunt comestibile si nu pot fi confundate cu unele otravitoare. Totusi, exemplarele gasite de barbat nu sunt printre cele mai mari, pentru ca la maturitate, o ciuperca din aceasta specie poate atinge chiar si 1 metru diametru.

sursa foto: dejeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *