Editorial

CIUMA ROȘIE, GALBENĂ ȘI ALBASTRĂ

Mai țineți minte ciuma roșie?

Uitați de ea, că s-a vindecat!

„Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă a pensiilor speciale, că s-a scăpat şi de ciuma de la PSD. Şi eu, şi colegii mei ne-am vindecat, nu avem nicio problemă”, a spus boss-ul PSD, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Deschideți șampaniile, lansați artificiile, crăpați conservele de caviar: NU s-a mai găsit ciumă la PSD! După ani de zbateri în chinuri, după mulți politicieni decimați, iată că cel mai mare partid din România a reușit să învingă „Moartea Roșie”, o molimă mult mai agresivă decât „Moartea Neagră”, care a ucis  jumătate din populația lumii, în Evul Mediu.

Eu am, totuși, o nedumerire: cum de a suferit PSD de ciuma roșie? Că parcă era un terment inventat „de stradă”, de care social democrații fugeau ca arși. Or, din declarația lui Marcel Ciolacu, eu înțeleg că PSD chiar a fost infestat de „Moartea Roșie”, doar că acum s-au vindecat. Ce să zic, mă bucur că PSD-iștii au găsit leacul pentru ciumă, sunt sănătoși tun și se pot dedica în totalitate progresului României!

Și mai punctez mișcarea de mare doctor politic a lui Marcel Ciolacu, care a vindecat partidul de ciumă și a transmis virusul către pensiile speciale. Românii trebuie să știe, vorba unui fost premier de la ciuma galbenă, că NU PSD-ul e ciuma, ci pensionarii speciali! Huooo, specialii! Superbă mișcare de aburit electoratul! Încă un pic să mai promoveze „ciuma specialilor” și românii vor uita că a existat vreodată o ciumă roșie.

Continuăm călătoria noastră pe tricolor și, de la ciuma roșie, ajungem la ciuma galbenă. O anchetă a „Jurnalului național” arată cum, printr-o coincidență preafericită, firma fiicei eurodeputatului PNL Vasile Blaga și a ginerelui acestuia transportă bolnavi dintr-un spital aflat în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, condusă de PNL-istul Emil Boc.

Boc și Blaga sunt cunoștințe vechi, de pe vremea ciumei portocalii, cunoscută drept PD-L, iar acum se pare că relația lor funcționează ca unsă în cadrul ciumei galbene.

Citez de pe jurnalul.ro: „Firma prestează activități de transport pacienți de la domiciliu către unitățile sanitare, iar valoarea contractelor parafate, din 2018 și până în prezent, de această societate se ridică la peste 32 de milioane de lei, cu TVA.

Printre cele mai recente astfel de afaceri se numără și cele încheiate cu Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, păstorită de Emil Boc, fost șef, pe linie de partid, dar și guvernamentală, al lui Vasile Blaga, în regimul Băsescu.

Este vorba despre compania SC Medical – Emergency Division SRL, cu sediul în Deva, societate care, potrivit ultimei încheieri, din data de 22 decembrie 2022, a Oficiului Național al Registrului ComerțuluI, este deținută, în calitate de asociați, de Ioan Andrei Rudeanu – ginerele eurodeputatului PNL Vasile Blaga – și de Agathe Cristina Blaga, fata celebrului politician. Potrivit informațiilor furnizate de Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, în data de 23 martie 2023, compania SC Medical – Emergency Division SRL a primit de la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca un contract în valoare de 2.434.700 de lei, fără TVA, respectiv de 2.897.293 de lei, cu TVA inclusă, constând într-un acord-cadru pe o perioadă de doi ani, pentru prestarea de servicii de transport al pacienților dializați și servicii de transport rutier specializat de pasageri”, se arată în ancheta de pe jurnalul.ro.

Sigur, se poate spune că e doar o coincidență, firma s-a înscris la o licitație și a câștigat-o.

Așa și este! Doar că a fost SINGURA firmă care s-a înscris la licitație!

„Potrivit anunțului de atribuire al contractului, afacerea a fost parafată prin organizarea, de către autoritatea contractantă, a unei licitații deschise, pentru serviciile vizate fiind pus la bătaie un buget maxim estimat de 2.221.300 de lei, fără TVA. Mai mic decât valoarea contractului încheiat. Iar la licitația organizată a fost primită doar oferta SC Medical – Emergency Division SRL.

De altfel, nu este pentru prima dată când firma controlată de ginerele și de fiica lui Vasile Blaga prestează astfel de servicii pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca.

Tot de pe portalul SEAP mai aflăm că societatea în cauză a mai primit, la data de 30 decembrie 2020, un acord-cadru din partea aceleiași instituții, în valoare de 2.308.600 de lei, fără TVA. La procedura de atribuire s-a înscris, de asemenea, doar SC Medical – Emergency Division SRL.

Mai mult, în 16 octombrie 2020, între cele două părți a mai fost parafat un contract, în valoare de 154.700 de lei, fără TVA, pentru același tip de servicii care să fie prestate până la 31 decembrie 2020.

În total, valoarea acestor contracte atribuite de Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca se ridică la 5.360.539 de lei, cu TVA”, mai scrie jurnalul.ro.

Băi, da’ chiar nu mai există în țara asta o altă firmă care să vrea să facă bani din contracte cu un spital din Cluj-Napoca, doar cea a fiicei și a ginerelui lui Vasile Blaga? Al naibii noroc au unii!

Poate e ceva epidemie de ciumă galbenă la Cluj-Napoca și nu știm noi.

Bun, am lămurit-o cu ciuma galbenă și cu ciuma roșie, dar cine e ciuma albastră?

Ați fi tentați să credeți că e USR, dar partidul e prea insignifiant ca să fie băgat în seamă chiar și de o boală. Așa că, albastrul de pe tricolor se împarte între ciume fără culoare politică.