Din oras

Ciuca si Iohannis – planul contra lui Boc. Cum a fost creat Sabin Sarmas in laboratoarele securicilor

La Cluj-Napoca s-a întâmplat ceva absolut misterios. Un candidat no name, Sabin Sărmaș, plecat la luptă electorală în urmă cu abia cinci săptămâni a reușit să ia ca „independent” zeci de mii de voturi, în condițiile în care nimeni nu s-a mai apropiat de Emil Boc atât de tare în ultimii 20 de ani.

Cum au creat serviciile un “primar din umbra” la Cluj

Puțin de context, doar puțin, fiindcă e important să-l mestecați cum trebuie pentru a înțelege surpriza.

Din 2004 și până astăzi, Emil Boc a luat șase mandate la Primărie, fluierând nonșalant spre orice adversar care a îndrăznit să i se opună la Cluj-Napoca, câștigând adeseori pe un eventai de minciuni și promisiuni, mereu neonorate, pe care le reîmpacheta și le băga pe gât clujenilor creduli.

Electoratul din 2004, ăla funarist care punea botul la țărănuși ca Boc și la gesturi politice de genul sărutat drapelul, a fost înlocuit până în 2024 de foarte mulți tineri, veniti la Cluj din tot Ardealul, cei mai mulți implicați în zona de business și IT, cei mai mulți cu venituri substanțial mai mari, foarte informați și expuși la schimbările din Occident.

Un electorat pe care Emil Boc nu l-a mai putut șpăgui așa cum a făcut-o în trecut cu pensionarii săi fiindcă „Noul” Cluj era compus din oameni care nu aveau nevoie de gratuități la transportul public, fiindcă au mașinile lor, care n-au nevoie să fie mituiți cu subvenții la gigacalorie, fiindcă au case încălzite și electrificate chiar ecologic, care nu au nevoie de pungi de zahăr și ulei, ori de petreceri cu Furdui Iancu și mâncare de cantină gratis.

Boc s-a culcat pe o ureche crezand ca, daca baga milioane in UNTOLD, acest electorat va veni cu el, dar a gresit. Tinerii din 2016 au azi copii pe care nu ii pot duce la crese sau scoli, caci Boc nu a construit nicio scoala noua in 20 de ani, tinerii au nevoie de spatii verzi, Boc a betonat tot orasul si l-a umnplut cu dale.

Ati inteles, da? Boc a imbatranit si nu a inteles sa plece de bunavoie.

Totul începe în urmă cu câteva luni când deputatul PNL Sabin Sărmaș este chemat de șeful său direct din PNL, Nicolae Ciucă, la o întâlnire secreta la care a mai participat și un personaj puternic al carui nume il voi lasa azi nerostit.

Acolo, Sabin Sărmaș a fost informat, fără să îi se ceară opinia sau să i se dea alte variante, că trebuie să își dea demisia din PNL și să-l contracandideze ca independent pe Emil Boc, primind garanții că, indiferent de banii pe care îi va băga în campanie, daca ii are sau nu, sau de faptul că nu are notorietate va fi ajutat de „sistem” sa castige suficiente voturi pentru a obtine un loc doi onorabil, conditie importanta pentru un plan în doi pași în care Emil Boc să fie dat jos de la conducerea Clujului.

Sarmas a fost informat de Ciuca ca planul vine de foarte sus, de la Iohannis, si de la oameni “si mai sus” pusi ca Presedintele Romaniei.

Asa cum ii place Sistemului sa faca, au ales un personaj comod si cumintel, pe care l-au controlat si ajutat in trecut si il vor umfla la nivel paroxistic, asa cum au facut cu Iohannis si alte “stele” in trecut.

Planul a fost pus la dunga in aplicare. Sarmas, un no-name, a fost bagat cu forta pe gatul clujenilor in cel mai suspect mod cu putinta, fara acces la media locala si cu o prezenta buna, dar nu uau, ca audiente pe social media, Sarmas a devenit peste noapte “schimbarea”

În trecut, niciun opozant de-al lui Emil Boc nu a reușit să faca cifre semnificative contracandidându-l. Pe 9 iunie, Sabin Sărmaș a luat un șocant scor de 30%, cu 37 000 de voturi, lucru total inexplicabil, pentru că nimeni nu poate crede că o lună de campanie, chiar și cu rețele sociale, să-l fi făcut atât de votabil pe Sabin, ca să nu mai zic de faptul că neavând nici rețea politică în spate nu putea să spere la mai mult de 6000 de voturi.

Sabin Sărmaș a fost ajutat de sistemul lui Iohannis pentru că acesta vrea să-l lase în locul său pe Nicolae Ciucă, cu acordul Bruxelles-ului și americanilor, și pentru asta are mare nevoie de a schimba SI la Cluj garda și asa osificată a lui Emil Boc, aflat la al șaselea mandat.

Clujul este un oras in care schimbarea nu a avut loc, caci Boc e la putere de 20 de ani. “Schimbarea” va veni prin Sarmas, nepotul lui Vasile Dancu, pesedistul din Grupul de la Cluj, acelasi Sarmas pe care in PMNL Boc l-a facut om dandu-i un nemeritat mandat de deputat in 2020.

Ca să nu fie deșănțată abordarea, ca în cazul realegerii lui Fritz sau Nicușor Dan, unde acoperirea este că erau totuși primari în funcție, la Cluj s-a preferat acest plan în care primul pas a fost insinuarea cu forța a lui Sabin Sărmaș în mentalul colectiv, pasul doi urmând să se întâmple foarte curând sau peste patru ani. Eu zic că se va întâmpla foarte curând, pentru că Emil Boc va pleca de la timona Clujului dacă va primi un anumit post la Bruxelles, iar la alegerile care se vor organiz,a Sărmaș a primit garanția de la Ciucă că va avea o majoritate confortabilă în Consiliul local și că toți se vor „alinia”.

In fapt, Sabin Sarmas a si recunoscut asta, ca stie el ca va pleca “la anul”. Este exact Planul despre care v-am vorbit.

Eu cred că el pleacă la anul și am mai spus-o odată și în campanie. Pleacă la Comitetul European sau la Curtea Constituțională. În opinia mea, e o mare probabilitate să avem alegeri din nou anul viitor. Și atunci, evident că după rezultatul bun pe care l-am avut acum îmi va fi mult mai ușor să câștig bătălia cu oricine ar fi anul viitor. Dacă nu va fi așa, și peste patru ani.

(Sabin Sarmas, interviu pentru presa locala)

De ce nu a comentat Boc in tot acest timp? De ce nu s-a opus cu vehementa debarcarii sale?

A incercat, dar… nu cu gura prea deschisa:

Așa cum Sabin Sărmaș a primit un semn puternic de la Sistem, că i se va reconfigura viitorul, tot așa Emil Boc a primit un alt “semn”, dar cu alte conotații: i s-a atras atenția să nu care cumva să îl contreze prea tare pe Sabin, fiindcă altfel va fi tamponat.

Evident, lui Boc nu i-a tihnit deloc situația fiindcă ar fi vrut să lase în locul său un apropiat, dar „argumentele” au fost mult mai puternice și Boc e genul de tip care înțelege repede cum sta treaba, că de aceea au supraviețuit atâția ani în politică.

Asadar, Sabine, asta e povestea adevarata pe care ai evitat sa ne-o spui: ca esti securici sustinut de securici, vei fi un primar al Sistemului. Daca vei ajunge primar, fiindca, in Romania, nu se stie niciodata – vezi sectorul 1, unde se bat serviciile intre ele mai ceva ca in finala lui Sinner cu Alcaraz.

Ca sa intelegeti mai bine cum s-a “completat” de catre Sistem pentru Sabin Sarmas, o sa va las sa va uitati la cifrele de mai jos: candidata Aurelia Cristea a fost furata pe fata de propriul sau partid, PSD. Scorul ei la primarie e de 5700 de voturi, scorul partidului e de 13 000, deci 8000 au plecat catre Sarmas cu acordul sefului PSD Cluj, Dancu. Daca trebe, e musai.

Baltaretu de la USR, candidat slab si idiot, a luat 7400 de voturi, dar semnalul dat de ciolosistii ramasi in filiala USR Cluj a fost ca cele 15 000 de voturi care trebuiau sa mearga (si ele) la Baltaretu, sa fie trecute in contul lui Sabin, baiat fin.

Pai, asa, si pisica mea Jessica poate ajunge primar la Cluj-Napoca…