Politica

CIUCĂ PASEAZĂ CĂTRE ANRE declarațiile pe propria răspundere pentru facturile plafonate: ”Să rezolve problema”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că ANRE trebuie să rezolve problema apărută după ce furnizorii de energie electrică susțin că legea plafonării prețurilor la energie și gaze este interpretabilă și ar putea obliga toți clienții casnici să trimită declarații pe proprie răspundere pentru a putea beneficia de prețurile plafonate. Adică să repare alții legile lor date pe genunchi.

  • ”Este vorba de o procedură tehnică. Dacă într-adevăr există acest aspect, atunci așa cum s-a făcut de fiecare dată, ANRE trebuie să găsească formula prin care legea odată aprobată, normele tehnice să prevadă și modul prin care se soluționează această problemă”, a declarat premierul.

Legea plafonării prețurilor la energie și gaze prevede că românii vor beneficia de acest preț plafonat la un singur loc de consum de domiciliu/reședință, iar furnizorii spun că toți clienții casnici ar trebui să transmită furnizorului declarația că locuiesc la respectiva adresă.

”Astfel, peste 9 milioane de români ar trebui să transmită furnizorului această declarație pe propria răspundere”, a declarat, Laurențiu Urluescu, președinte al Asociației Furnizorilor de Energie.

Cu această ocazia s-a băgat și primarul OSĂ în seamă din poziția de președinte al Asociației primarilor din România, sau cam așa ceva.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/681435390187961/