Afacerea zilei

City Tours&Events, povestea agentiei de turism care le arata strainilor o alta fata a Romaniei

Sunt tineri, entuziasti si ambitiosi si si-au propus sa schimbe mentalitatea strainilor despre romani si sa lupte cu prejudecatile pe care, adesea, chiar noi le alimentam. Romania e frumoasa, cred ei. Sunt multe lucruri inedite ce asteapta sa fie descoperite si multi oameni deosebiti care merita cunoscuti.

Agentia clujeana de turism City Tours&Events e deja un nume cunoscut pe piata internationala de profil si este recomandata de cel mai mare portal de turism din lume, TripAdvisor. Motto-ul agentiei este un citat din Mark Twain: „Travel is fatal to prejudice” (Sa calatoresti dauneaza prejudecatilor).

Povestea incepe prin anul 2005. Traian Almasan e absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, linia germana si are un Master in Turism. Inca din anul I de studentie, a facut un curs de Ghid si Agent de turism si a fost selectionat de o firma din Bucuresti, specializata in aducerea turistilor germani in Romania.

In 2007, cand Sibiul era Capitala Culturala Europeana, foarte multi turisti vorbitori de limba germana au venit in tara. Agentiile abia faceau fata. Fiind foarte multe cereri, si pretul inchirierii microbuzelor a crescut exagerat. Atunci, Traian Almasan a luat hotararea sa inceapa o afacere e cont propriu, si-a deschis o agentie de turism si a achizitionat, cu ajutorul parintilor, un microbuz de 8 locuri.

Cel mai mult ma pasioneaza, in munca mea, faptul ca am ocazia sa schimb mentalitatea strainilor care vin aici cu reticente si pleaca indragostiti de locuri si de oameni”, spune fondatorul afacerii, Traian Almasan.

Initial, s-a ocupat cu aducerea turistilor straini, in special pe cei din Austria si Germania, in tara noastra. Dar a inceput sa primeasca tot mai multe solicitari pentru outgoing (turisti romani care vor sa-si petreaca vacantele peste hotare).

La putina vreme, si-a dat seama ca are nevoie de cineva foarte ordonat care sa tina evidentele firmei, dar pregatit sa preia orice atributii si i-a propus unei prietene si foste colege sa i se alature. Astfel, Andra Dragomir a devenit coasociat la City Tours&Events. Impreuna, fac o echipa capabila sa indeplineasca asteptarile si pretentiile clientilor.

City Tours&Events organizeaza excursii si vacante pentru turistii straini care ne viziteaza tara, dar si pentru romanii care vor sa-si petreaca concediile in strainatate. Agentia are ghizi cu experienta, vorbitori fluenti de germana, engleza, franceza, italiana, spaniola, maghiara si rusa.

„Incercam sa le dezvaluim partile mai putin promovate si mai putin cunoscute ale Romaniei, diferite comunitati locale cu specificul lor. In special satele din Maramures si micile comunitati sasesti din Transilvania au mare succes, dar si obiectivele turistice ca, de exemplu, bisericile din secolul XVII, din Salaj”, spune Traian Almasan.

Turistii sunt incantati sa guste mancaruri traditionale gatite de localnici din ingrediente cultivate in gradina lor. Sunt dusi la stana sa vada cum se prepara casul, la cazanul de tuica, sunt plimbati cu caruta si, astfel, ei descopera Romania autentica, necosmetizata, o Romanie ospitaliera, admirabila in simplitatea ei arhetipala.

Este o situatie de tip win-win, pentru ca si localnicii au de castigat in urma acestor vizite, iar comunitatile sunt stimulate sa se dezvolte si sa investeasca in agroturism.

Din luna aprilie a acestui an, City Tours&Events promoveaza un nou produs, care consta intr-o excursie de o zi in Transilvania, organizata in fiecare sambata. La aceste excursii pot participa atat turistii straini aflati pe teritoriul tarii, cat si romani.

Pana acum, s-a mers la Rosia Montana, Cetatile sasesti din sudul Transilvaniei, Maramuresul istoric si la diverse evenimente culturale si gastronomice. In lunile iulie si august, sunt prevazute drumetii in Apuseni, vizite la cetatile dacice, degustari de vinuri si produse traditionale romanesti. Programul poate fi consultat pe site-ul agentiei.

 

Sursa foto: City Tours&Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *