Eveniment

Circulaţie blocată pe DN1, la Mărtineşti, între Cluj şi Turda. Şoferul a murit

Circulaţia este blocată sâmbătă dimineaţă pe DN1, între Cluj şi Turda, după ce un autoturism a lovit parapetul median și a rămas blocat pe şosea, şoferul fiind proiectat în afara maşinii.

Polițiștii și pompierii au intervenit sâmbătă dimineața la un accident rutier grav petrecut pe raza localității Mărtinești, pe sensul de mers Cluj-Napoca – Turda. Din primele cercetări ale polițiștilor, se pare că un șofer a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe drum, iar când a intrat în șanț, din cauza impactului, a fost aruncat în afara mașinii

„La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 08.45, a fost înregistrat un accident rutier pe DN1-E60, în zona localității Mărtinești. Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 58 de ani, din Turda, care conducea autoturismul dinspre municipiul Cluj-Napoca, ar fi pierdut controlul direcției de deplasarepărăsind partea carosabilă și intrând în șanțul din dreapta a direcției de mers. În urma impactului, bărbatul ar fi fost proiectat din autoturism pe partea carosabilă, iar din nefericire, echipajul medical a pronunțat decesul acestuia. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis IPJ Cluj.

Șoferul mașinii, în vârstă de 58 de ani, a murit în urma impactului. Deși salvatorii ajunși la fața locului i-au aplicat manevre de resuscitare timp de aproape o oră, bărbatul nu a mai putut fi salvat:

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în această dimineață la un accident rutier grav petrecut pe DN1 E81, pe raza localității Mărtinești. La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și două echipaje SMURD, dintre care unul tip Terapie Intensivă Mobilă din municipiul Cluj-Napoca. Echipajele operative au găsit un autoturism avariat și un bărbat, în vârstă de aproximativ 60 de ani, în stop cardio respirator ce prezenta multiple traumatisme, întins pe carosabil, în afara autoturismului. Echipajele SMURD, alături de echipajul de pe autospeciala de descarcerare, au aplicat imediat manevre de resuscitare. Desi au fost continuate mai bine de 50 de minute, din păcate, aceastea nu au mai putut readuce semnalele vitale ale bărbatului”, potrivit ISU Cluj.

Circulaţia este întreruptă pe ambele sensuri, estimându-se reluarea normală a traficului în 45-60 de minute.