In vizor

Circulația trotinetelor pe trotuar este interzisă, iar staționarea se face doar pe carosabil

Odată cu creșterea temperaturilor și trecerii la starea de alertă, în traficul rutier, au revenit trotinetele electrice. Astfel că polițiștii le reamintesc acestora regulile pe care trebuie să le respecte în trafic. 

De la începutul anului, acest mijloc de deplasare este reglementat prin lege, după cum urmează:

  • – viteza vehiculului utilizat să nu depășească 25 km/h.
  • – trotineta să fie echipată cu iluminare și inserții reflectorizante, pentru utilizarea pe timp de noapte.
  • – este interzisă celor cu vârstă mai mică de 14 ani, iar cei cu vârste între 14 și 16 ani trebuie să poarte obligatoriu cască de protecție.
  • – nu mai pot fi conduse pe trotuar, cu excepția celor care sunt prevăzute cu pistă specială.
  • – doar pe drumurile unde viteza maximă admisă pentru vehicule este de 50 km/h.
  • – se interzice transportul pasagerilor pe trotinetele electrice!
  • – oprirea și staționarea trotinetelor electrice se va face pe partea carosabilă, acestea trebuind așezate lângă sau în paralel cu marginea părții carosabile, și nu pe trotuar.
  • – în cazul nerespectarii acestor reguli se va aplica o amenda contraventionala cuprinsa intre 870 si 1.160 de lei, conform clasei a III-a de contraventii.

”Trotinetiștii”, nemulțumiți de reglementările legislative

Posesorii de trotinete consideră că reglementările au fost făcute de persoane care nu au folosit niciodată o trotinetă în trafic, să vadă riscurile la care se expun. Dar, cea mai contestată reglementare esre cea care vizează staționarea pe partea carosabilă.

Mulțumesc politia română, daca urmez toate sfaturile, pardon, legea asta pt vehicule electrice, îmi diminueze speranța de viață. E o lege data de unii care nu au mers în viata lor cu o trotineta electrica.

Am o trotineta electrica si vreau sa merg pana mall unde parchez trotineta? Mai exact de ce pot sa o leg? De vreun semn de circulatie, semafor? Doar nu o sa o las asa cadou pentru orice hoț.

Îți cumperi și parcare sau?? Bă, ca la noi la nimeni. Numai să puneți piedici celor care și așa își pun viața in pericol că de’ infrastructură nema. Mă iau nervii când citesc aberatiile legate de staționare /parcare. O țară civilizată încurajează cetățenii să folosească transportul pe 2 roți. La noi se face exact invers. 

O tânără a fost azi victima unei autoaccidentări după ce s-a răsturnat cu trotinetă pe o stradă din Cluj-Napoca.

”O tanara de 26 de ani, din județul Mures, in timp ce se deplasa cu trotineta pe strada Nicole Iorga, din minicipiul Cluj-Napoca, s-a dezechilibrat, lovindu-se de sol. A rezultat rănirea acestia”, potrivit IPJ Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *