Din oras

Circulația în Cluj-Napoca atunci când plouă, o aventură pentru pietoni. Clujenii riscă să fie stropiți chiar și în zona centrală, la doi pași de Primărie

Un clujean  susține că în Cluj-Napoca e mai sigur că circuli cu mașina când plouă deoarece ca și pieton fie ești stropit de mașini, fie trebuie să mergi prin bălți. Bărbatul este revoltat că inclusiv în zona centrala apa se adună în stațiile de autobuz și în dreptul trecerilor pentru pietoni.

„Îi înțeleg pe cei care atunci când plouă, iau mășina și stau în trafic. Dacă ai de umblat prin oraș când plouă, cu siguranță vei fi stropit de vreo mașină sau îți vei uda papucii, pentru că stăm incredibil de prost la capitolul de scurgere a apelor pluviale. Până și la doi pași de Primărie, trotuarele, clădirile, până și coșurile de gunoi sunt pline de apă pentru că nu au fost proiectate scurgeri sau așa de caltitativ e asfaltul încât se fac gropi și denivelări. Este inadmisibil că până și în dreptul trecerilor de pietoni să fie bălți mari și adânci. Nu e doar un moft al pietonilor, toată apa de pe drum diminuează și siguranța circulației rutiere. Dacă așa e în zona centrală, ce pretenții să avem în cartiere, unde dacă mergi până la magazin pe jos îți trebuie cizme când plouă serios? I-aș invita pe cei responsabili să stea 5 minute pe trotuar pe Memo când plouă, în zona din video, dar mi-e teamă că sunt făcut și eu orb, că visez doar, că defapt nu e așa rău, că dacă nu îmi place să ma mut, etc…”, a transmis clujeanul.

Ziar de Cluj atrăgea atenția asupra unei situații similare de pe recent renovata stradă Dragalina. Clujenii au făcut zeci de sesizări cu privire la apa care se adună în dreptul trecerii pentru pietoni și în stația de autobuz. De altfel, și în trecut cetățenii au remarcat că astfel de probleme au apărut în special după renovarea străzilor, ceea ce nu dovedește decât că lucrările făcute sunt de proastă calitate. Dar, da, noi suntem daltoniști, cum susține primarul Boc, și de fapt vrem să vedem nereguli acolo unde nu sunt.

Citește și:

Lac pe strada Dragalina, proaspăt modernizată: stația de autobuz și o trecere pentru pietoni, acoperite de apă la fiecare ploaie