Politica

Ciolacu nu crede că a luat măsuri ”să sărăcească pe cineva”, Boloș o dă cu credința în Dumnezeu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că nu consideră că mediul de afaceri este atât de lovit, în urma măsurilor luate. Și domn’ Părinte de Finanțe, Boloș, ne spune că se bazează pe încercări la plesneală, noroc și mila lu’ Dumnezeu: „Să vedem impactul bugetar al acestui pachet. N-am spus niciodată ca un alt pachet nu poate fi decis […] Să dea Dumnezeu ca măsurile luate să aiba rezultatele așteptate”.
Cu alte cuvinte se experimentează la plesneală, pe spatele consumatorilor, IMM-urilor și a ce mai e afectat. Dacă iese, bine. Daca nu, schimbă pachetul, că nu domn’ Părinte de Finanțe și restul inutililor de la guvernare suportă costurile și pierderile. Fraierii le suportă.

”În criză socială, vă spun, Ciolacu pleacă de la Guvern, la criză socială pleacă primul-ministru cu Guvern cu tot, ca să nu îi prindă lumea cu furci, dar ar fi afectat tot mediul de afaceri şi România în ansamblul său”, a afirmat premierul despre adoptarea măsurilor fiscale, potrivit news.ro.

Liderul social-democrat a arătat că,

”Dacă Marcel Ciolacu, Guvernul României şi această coaliţie nu ar fi venit cu acest pachet de asumare, România ar fi rămas şi ar fi intrat într-o procedură de blocare a fondurilor europene. 70 de miliarde de euro, În acest moment, pe exerciţiul financiar trecut, care se închide pe 31 decembrie, pe PNRR şi pe cel viitor, sunt 70 de miliarde de euru. Fără ei, România nu se poate dezvolta”.

Adică a scos și el pe gură fix același punctaj de Uniune Stalinist Leninistă scos cu un ceas înainte de către domn’ Părinte de Finanțe Marcel Boloș:

”Acest proiect de lege nu l-am discutat şi nu s-a discutat în spaţiul public doar ca să ne aflăm în treabă, este necesar pentru că avem problema aceasta cu deficitul bugetar şi cu fondurile europene şi riscul de suspendare a fondurilor europene. Noi pentru aceasta încercăm să luptăm, să nu compromitem dezvoltarea şi modernizarea României pe termen lung. la mijloc sunt 75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”.

Mai răsfirat, băieți, mai răsfirat – după cum se spunea într-un celebru banc de pe vremea lui Nea Ceașcă despre faptul că erau mai mulți securiști și turnători la cozile pentru alimente decât consumatori, în speranța de a-i prinde pe nemulțumiți.

”Acolo sunt toate reformele pe care România nu le-a făcut de 32 de ani, dacă noi pierdem acest tren. Eu am spus că nu umblu la nicio reformă, că negociem reformele că vedem cu implementarea, e cu totul altă discuţie i e normal că e un parteneriat între Comisie şi celelalte state. Dacă nu facem aceste reforme, România nu are nicio şansă să adere în următorii trei, patru nai, la OECD”, a mai spus Ciolacu.

”Nu cred că am luat vreo măsură acum ca să sărăcească pe cineva, mai ales că pe niciun om de rând nu afectează. Nu cred că mediul de afaceri este atât de lovit, în urma acestor măsuri, plus că sunt nişte măsuri pe care le luăm până venim cu reforma fiscală, ea este prevăzută în cererea de plată numărul 4”, a concluzionat șeful Guvernului.