In vizor

Ciolacu despre repatrierea românilor din Israel: „Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie”.

Premierul Marcel Ciolacu a ținut să precizeze că zborurile prin care se face repatrierea românilor din Israel nu sunt umanitare, costul perceput de Tarom este de 350 de euro.

„Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, statul român, la anumite persoane vulnerabile, în ceea ce privește veniturile, va înapoia banii. Mai mult, am văzut un preț fix la Tarom de 350 de euro. Au fost peste 1.709 români care au fost repatriați. Am o singură rugăminte, să înțelegem că în acest moment în Israel este război. Să înțelegem gravitatea situației și că nu putem face pelerinaj în această perioadă, fiindcă există cetățeni români care poate n-au fost suficient de atenți la avertizările statului român și ale MAE și au continuat să meargă în Israel, unde au constatat că de fapt vor trebui să se întoarcă de urgență, pentru că pelerinajul este un pic închis. Haideți să nu ne mai încercăm unii pe alții”, a declarat Ciolacu pentru digi24.ro.