FOTOGRAFILA

Cine îi sancționează pe cei care sancționează? Poliția locală, cu „masca” legii la vedere

Primii care nu respectă legea și, implicit, regulile de protecție sunt chiar polițienii clujeni sau bonțidenii locali. Dacă polițienii clujeni verifică respectarea distanțării sociale în spațiul public, atunci intră cu loganul din dotare fix în inima Parcului Mare. Dacă unii dintre clujeni nu respectă aceste reguli și se adună buluc în Parcul Rozelor, atunci nu vei găsi nici un polițist local care să-i atenționeze și, eventual, să-i sancționeze. Iar asta pentru că munca de birou e mult mai rodnică și mai plăcută decât cea din teren: timpul curge, leafa vine.

Iar dacă tu, cetățean, te vei deplasa la o instituție publică pentru a-ți rezolva problemele specific românești, scăldate în hârțogăria și birocrația unui aparat administrativ care doar a mimat digitalizarea, ei bine, atunci vei da nas un nas cu acel polițist local care, aflându-se într-o instituție publică, o încăpere cu acoperiș și patru pereți, nici măcar nu catadicsește să-și pună masca pentru a-i proteja pe cei din jur. Pe ceilalți cetățeni care apelează la serviciile acestor instituții.

 Cum ar veni, masca propriei fețe îi e suficientă. La ce bun să te mai ascunzi după o altă mască medicală?

Prin urmare, constatăm cu regret că în Cluj-Napoca respectarea legii este doar mimată. Iar cei care nu respectă legea sunt cei cu care te vei întâlni pe stradă, gata oricând să-ți ofere o lecție moralizatoare și să te sancționeze ca atare. 

Și ar mai fi ceva: discutăm chiar de reprezentanți ai Poliției Locale, structură aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, de acei polițiști care încasează salarii babane, cu mult mai mari decât ale polițistilor din alte structuri din cadrul MAI.

Acești polițieni s-au arătat deranjați de replica acidă a ministrului Vela care punea amenzile usturătoare aplicate românilor în cele 60 de zile de stare de urgență pe seama acestor bravi reprezentanți ai slujbașilor de stat, care cunoscând prea puțin prevederile ordonanțelor au compensat necunoașterea legii prin valoarea amenzilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *