Eveniment

Cine este și ce afaceri avea Mihai Covaciu, clujeanul care a murit în accidentul aviatic din județul Buzău

Mihai Covaciu, clujeanul care a murit în accidentul aviatic din județul Buzău, este un om de afaceri din Cluj, cu businessuri în domeniul imobiliar în județele Cluj și Brașov. Avea trei firme: Covaciu Mihai Construct SRL, Covaciu Buildings și Covaciu Construct, toate cu sediul în Cluj-Napoca. Prin firmele sale, s-a ocupat de construirea de blocuri de locuințe în Cluj-Napoca și Râșnov.

În acest moment, sunt în derulare mai multe proiecte imobiliare. Covaciu Construct a ridicat blocuri cu apartamente de locuit în mai multe zone din oraș: Bună Ziua, Grigorescu (celebrul Donath Park), Gheorgheni, Borhanci. Unul dintre acestea este pe strada Constantin Brâncuși nr. 119 – 119 A, un imobil cu funcțiuni mixte S+P+5E+ER.

Covaciu Construct a mai realizat până acum: 2008-2009 – Marton Aron: ansamblu 2 blocuri cu 24 de apartamente; 2011-2015 – complexul de 5 blocuri cu 96 de apartamente pe strada Brasovului nr.17; 2014-2015 – strada Mircea Eliade: un ansamblu de blocuri în Cluj-Napoca cu 18 de apartamente; 2015-2018 – un nou complex de 7 blocuri cu 126 de apartamente și pe strada Brașovului nr. 23.

Mihai Covaciu apare ca unic asociat și administrator la Covaciu Construct SRL, firmă înființată în anul 2006. În 2017, a declarat o cifră de afaceri de peste 3,6 milioane lei, un profit de aproximativ 660.000 lei și un număr mediu de 12 angajați.

Covaciu Buildings îi are asociați pe Mihai Covaciu și Ana Covaciu (mama omului de afaceri) și administrator pe Mihai Covaciu. Firma a fost înființată în 2015, pe anul 2017 a declarat o cifră de afaceri de 5,1 milioane lei și un profit net de 1,9 milioane lei.

mihai covaciu

Firma omului de afaceri a fost implicată, în 2016, într-un scandal legat de un proiect imobiliar dezvoltat de Covaciu Construct SRL și SC Digger Construct SRL. Pe strada Nicolae Colan din cartierul Bună Ziua, cele două firme au construit patru blocuri care, potrivit vecinilor, nu au respectat autorizația de construcție prevăzută inițial și au încălcat regimul de înălțime. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca declarau atunci că imobilele au primit autorizaţie de construire în primăvara lui 2016. Pe Nicolae Colan nr. 2 şi nr. 4, beneficiarul construcţiei este SC Digger Construct SRL, firmă administrată de Nicoleta Letiţia Nicoară, soţia lui Ovidiu Moldovan cel care se ocupă de fapt de proiect, iar la nr. 6 şi 8, beneficiarul este SC Covaciu Construct SRL, administrată de Mihai Covaciu. În autorizaţia de construire se precizează ca în toate cele patru spaţii se construiesc imobile de locuinţe colective cu 6 apartamente S+P+E+Er, împrejmuire, racorduri şi branşamente.

blocuri covaciu construct

Ulterior, vecinii și-au retras plângerile după ce omul de afaceri Mihai Covaciu le-a prezentat documentația proiectului imobiliar. Cu toate acestea, reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții și Primăria au efectuat controale pe șantier și au descoperit o serie de nereguli. Nu au precizat însă despre ce neconformități a fost vorba.

Citește și:

Avion prăbușit la barajul Siriu. Două persoane au decedat. Victimele sunt doi oameni de afaceri

ZERO locuri de parcare noi în centru, dar Primăria aprobă construirea a 4 blocuri cu 6 etaje. Printre beneficiarii proiectelor imobiliare sunt firme de casă ale administrației publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *