Rautacisme

Cine este „fetița cu chibrituri” care se mută de la Pata Rât la CMID?

Suntem extrem de îngrijorați de activitatea de la Pata Rât. Nu a fost niciun incendiu până în luna martie. Înseamnă că fie au intrat lucrurile pe făgașul legalității, fie se depozitează în altă parte. Apropo de făgașul legalității, 100 de metri mai încolo, unde se află celebrul Centru de Management Integrat al Deșeurilor aflăm că Consiliul Județean mai plătește niște bani frumoși pentru că a montat niște panouri care nu sunt rezistente la foc. Clădirile sunt făcute ca orice se face în Cluj, adică cu picioarele. Sau, mai există o explicație: Tișe e „fetița cu chibriturile” și poate el este mâna criminală care dă foc periodic la muntele de gunoaie de la Pata Rât.

Gluma ca gluma, dar situația e groasă la CMID. Deși Tișe a promis că anul acesta în septembrie vor fi date în folosință câteva celule de la CMID, este foarte probabil să nu se întâmple acest lucru.

Rezultatele unei expertize comandate de Consiliul Judeţean (pentru care instituţia a plătit peste 28.000 de euro) arată faptul că fostul constructor al Centrului de Deşeuri (Asocierea SC Confort SA, Atzwanger SPA, Ladurner SRL, SC Vel Service SA) a montat nişte panouri care nu respectă cerinţele tehnice în vigoare în ceea ce priveşte gradul de rezistenţă la foc. Acum, noul constructor (Asocierea Kranz Eurocenter SRL-ISPE SA) cere înlocuirea acestor panouri pe cheltuiala forului judeţean. Mai mult, cei care au elaborat expertiza (EcoViable Ingenierie SRL) cer şi renunţarea la sistemele de încălzire a halelor de sortare, pe care le numeşte “aberaţii tehnice”.

Poate așa se dorește păstrarea tradiției de la Pata Rât, unde gunoiul ia foc tot la câteva luni. De ce să nu aibă loc incendii și la CMID?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *