Din oras

Cinci zile de chefuri în Hoia până la șase dimineața, cu aprobarea Primăriei: „Ne bubuie geamurile și nu ne putem odihni toată noaptea”

Primăria Cluj-Napoca le-a dat voie tinerilor care participa la Zilele Studenților Maghiari să petreacă toată noaptea în pădurea Hoia spre disperarea clujenilor care timp de cinci zile cât durează eventimentul nu se mai pot odihni.

„E ora 03.00 dimineața iar muzica bubuie la Hoia. Nu ne-am putut odihni toată noaptea. Am sunat la Poliția Locală să fac o reclamație, dar mi s-a spus că există aprobare până la 6 dimineață timp de 5 nopți. Cum este posibil să aprobați așa ceva? Avem copii care merg la școală și nu se pot odihni, noi mergem la serviciu. Cum este posibil să vă bateți joc de cetățeni în halul acesta ? Unde, în lumea civilizată se mai aproba așa ceva? Nivelul sunetului depășește cu mult orice limita admisă. Cine îi verifică, îi pasă cuiva? Nu e vorba de o noapte, 2 nopți în weekend ci de un eveniment care ține de miercurea până duminică. Zilele tineretului magiar nu pot fi organizate într-un mod civilizat, decent? E nevoie să fim supuși acestui chin vreme de 5 nopți? Cine răspunde? Mai există vreo speranța pentru cetățeanul de rând, plătitor de taxe care are minimă dorința de a se odihni în propria locuința?”

„Cum este posibil să fie aprobat de Primărie un eveniment cu tineri care să dureze până la ora 6 dimineața? Ne bubuie geamurile și nu ne putem odihni toată noaptea. Tinerii ăștia urlă de-a dreptul, nu mai zic că aruncă gunoaie peste tot. Nivelul bașilor e foarte mare. Primăria consideră că a aprobat un eveniment în codru? Oare noi cei care locuim aici avem dreptul să ne odihnim? Sunt de acord cu evenimentele, dar nu care durează de miercuri până duminică și nu toată noaptea. Rușine să va fie!”.

„Mă întreb oare cum de se dau aprobări pentru concerte zgomotoase după miezul nopții, mai ales în timpul săptămânii. Toată zona Lombului bubuie din cauza festivalului din Hoia. Muzica e mult mai tare decât ar trebui în mod evident”, au reclamat clujenii.

Este însă evident că Primăria nu va lua nicio măsură. Până la urmă la fel fac și în zilele când e UNTOLD. Cei care sunt deranjați nu au decât să se mute câteva zile. Câte sute de plângeri au fost depuse de-a lungul anului și care au fost ignorate de autorități.