Rautacisme

Cinci luni pentru trei percheziții la persoane care deja erau în pușcărie. SIC Cluj surprinde cu un ”comunicat de presă special”

Ziar de Cluj semnala că mai multe departamente din cadrul Serviciul de Investigații Criminale Cluj, condus de Bogdan Ioan, au căzut într-o miserupeală aparte. Au condamnați care nu sunt încarcerați ca nu-i caută nimeni, au polițiști de la Rutieră care depistează minori dispăruți, fâcându-le astfel treaba, au jaful de la Banca Transilvania – nesoluționat de doi ani și un amalgam de dosare ce stau în sertare, mai ales cel al femeii care ÎNCĂ are sechestru pe cont fiind nevinovată (Se întâmplă în Cluj-Napoca. De la o poză cu buletinul, o MAMĂ a ajuns să nu doarmă nopțile, să aibă conturile bancare blocate și să fie urmărită penal: „Fetița mea nu își poate primi bursa sau pensia alimentară”. Anchetatorii nu vor să o ajute!). Acestea fiind câteva exemple, așa, mai cunoscute, deoarce unele dosare sunt atât de omorâte din fașă încât nimeni nu mai știe cine, ce și cât a furat. 

Cu toate acestea, cei de la SIC s-au gândit să mediatizeze cu fast un dosar de grădiniță în care au efectuat TREI percheziții domiciliare în cinci luni la niște infractori recidiviști, nu vă gândiți că au prins alde genii în falsificarea documentelor. Și ca să nu spuneți că suntem cârcotași, iată comunicatul de presă special, ăla în care nu se spune câte documente fasificate au fost depistate, pe ce tarife se ”comandau” actele false, etc. Dar, poate nici cei de la SIC nu știu încă răspunsul la întrebari. Dacă în cinci luni au ajuns la trei căsuțe, până în decembrie termină de numărat/analizat ce au găsit la percheziții.

„În perioada 5 martie – 13 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin au efectuat 3 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale. În cadrul percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri, documente şi înscrisuri ce prezintă importanţă în vederea probării întregii activităţi infracţionale. Totodată, poliţiştii au identificat documente falsificate în posesia mai multor persoane, utilizate de către acestea pentru a se legitima cu ocazia diferitelor controale în trafic, fiind întocmite mai multe dosare penale în acest sens. În fapt, 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 46 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Mănăstireni, respectiv comuna Apahida, în perioada 2017 – prezent, ar fi intermediat obţinerea de permise de conducere, cărţi de identitate, pașapoarte contrafăcute, aparent emise de autoritățile unor state UE sau NON-UE, contra unor sume de bani.  

În cauză se continuă cercetările în vederea identificării tuturor participanţilor şi probarea întregii activităţi infracţionale. În prezent, doi dintre aceştia se află în stare de deţinere în Penitenciarul Gherla, respectiv Penitenciarul Baia-Mare, iar celălalt este cercetat în stare de libertate. Percheziţiile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Cluj, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic şi Secţiei 7 Poliţie Cluj -Napoca şi Postului de Poliţie Mănăstireni”, se arată în comunicatul de presă dat de SIC prin biroul mass-media al IPJ Cluj. 

Ne tot întrebăm, colegul vostru bătăuș – cel care l-a desfigurat pe patronul de la Janis – mai ”lucrează” pe la SIC? Haideți, domnule Bogdan Ioan, cu tot cu comunicatul cu tentativa de fraudă din primăvară, poate-poate primiți un salar de excelență, că merit ar fi culmea să-i zică după ce ați picat examenul cu băiețelul ucis de tată, că v-ați gândit voi să-l cautați pe la graniță.  

Vezi și: 

UNIFORMA e mai eficientă decât cel care o poartă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version