De cartier

Cinci jandarmi și un echipaj de la ”locală” caută de un ceas o viperă pe strada Iancu de Hunedoara

Ne semnalează un cititor Ziar de Cluj că ”pe strada Iancu de Hunedoara din cartierul clujean Grigorescu, cam de un ceas cinci jandarmi și un echipaj de la Poliția locală caută o viperă” semnalată de un riveran.

Între timp s-a întunecat, e ca și cum s-ar căuta acul în carul cu fân.

Vom reveni pe subiect pe măsurî ce se va actualiza știrea. De reținut este faptul că, periodic, odată cu încălzirea vremii, viperele sunt tot mai des semnalate în Cluj-Napoca.

Anul trecut, în septembrie, o familie de pe strada Oașului s-a trezit cu un exemplar în curtea casei. Un alt clujean a avut parte de o experiență similară pe strada Maramureșului.

Acesta a relatat cum fiica și soția sa au trecut, în plină stradă, pe lângă un pui de viperă.

Din păcate, anul trecut (și nu credem că s-a îmbunătățit între timp situația, niciun spital din România nu avea în dotare ser antiviperin! Stocurile pe care spitalele le aveau anul trecut erau expirat, iar solicitările făcute către Ministerul Sănătății au rămas fără răspuns.

“Este o problema cu existenta serului pe piata de medicamente. UPU Cluj a avut ser antiviperin care a expirat si nu mai poate fi folosit. Exista solicitari pentru a lua ser dar momentan nu exista pe piata. Exista si solicitari ale comsiilor de specialitate din Ministerul Sanatatii nu doar pentru ser antiviperin, s-au facut solicitari si pentru alte medicamente disparute temporar de pe piata…Ideea este ca s-au facut demersuri pentru a se cumpara din Polonia sau Serbia, dar din cate am inteles urmeaza sa intre in tara”, declara, anul trecut, dr. Adela Golea de la UPU Cluj.

UPDATE: Ne scrie cititorul Ziar de Cluj: ”Este ora 23:27. A plecat jandarmeria, au plecat cei de la Locala, au plecat și ofiologii, vipera e în habitatul ei, „în siguranță „, celor care au solicitat 112, li sa transmis un călduros „noapte buna!” Amabili, totuși, jandarmii!!!#NUMAZÂC”

(Știre în curs de actualizare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *