Din oras

Cinci benzi pe Calea Mănăștur. Primăria vrea să îngusteze trotuarele, să facă loc mașinilor

Reprezentanții primăriei au promis de-a lungul timpului nenumărate soluții pentru decongestionarea traficului. Multe dintre ele sunt vorbe aruncate în vânt în campaniile electorale, iar unele sunt nerealizabile. 

În urmă cu câteva zile, o nouă promisiune a fost făcută clujenilor de către aleșii locali. Strada Calea Mănăștur, una dintre cele mai importante artere ale Clujului, urmează să fie extinstă de la patru la cinci benzi. Pentru realizarea acestui proiect, trotuarele vor fi îngustate, însă acest aspect nu-i deranjează pe clujeni.

“Daca o banda ar mai reduce din aglomeratie… La cât e de aglomerat…”, spune un trecator

“Păi, ar fi mai bine…”

“ Ar fi foarte bine, poate nu ar mai fi așa aglomerat”, e o alta parere, care le sprijina, fara argumente, pe primele  doua.

Specialiștii sunt de părere că pentru decongestionarea traficului trebuie luat exemplul țărilor europene, care au preferat să restrângă spațiul destinat mașinilor și să se axeze pe nevoile pietonilor. Lărgirea arterelor din Cluj-Napoca ar reprezenta doar o soluție temporară, asa cum sustine chiar si arhitectul Dan Clinci. 

Reprezentanții primăriei doresc să extindă Calea Mănăștur la cinci benzi de circulație ca urmare a deciziei de a dedica transportului în comun două dintre cele patru benzi existente. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *