De cartier

Cimitirul fără stradă: „Probabil că la anul vom da drumul și la înmormântări”

Scris de 725

Un cimitir modernizat și recepționat de autorități încă din august 2020, dar fără stradă. 

Zona Moș Ion Roată – unde autoritățile inaugurau electoral un cimitir, chiar dacă infrastructura era încă departe de modernizarea smart, din centrul municipiului cu cea mai bună calitate a vieții, iar cimitirul-parc așa și nu a mai fost deschis – va deveni una „europeană” în viitorul apropiat sau ceva mai îndepărtat.

„Se lucrează încă la strada Moș Ion Roată.

Acolo au avut loc exproprieri, pentru a se asigura o legătură cât mai bună la cimitir și mai departe, spre zona Soporului. 

Cimitirul este funcțional, probabil că la anul vom da drumul și la înmormântări acolo, pentru că încă sunt locuri în celelalte cimitire”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post radio local. 

Așa-numitul cimitir-parc de pe strada Moș Ion Roată a fost inaugurat electoral în august 2020, când PNL-știi clujeni se pregăteau de alegerile locale. Cu toate acestea, cimitirul continuă să rămână nefuncțional.

În 12 august 2020 Primăria anunța recepția lucrărilor de la cimitirul Moș Ion Roată.

„Este funcțional deja cimitirul și arborii au prins culoare, să spun așa.

Se lucrează, anul acesta va fi gata și strada Moș Ion Roată, cu toate facilitățile necesare”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea într-o intervenție radiofonică. 

CITEȘTE ȘI: La un an de la inaugurarea electorală, cimitirul-parc Moș Ion Roată este gol: „Va fi dat în folosință, etapizat”

Potrivit estimărilor optimiste ale reprezentanților Primăriei, modernizarea străzii Moș Ion Roată ar trebui să fie gata anul acesta.

Modernizarea celui de-al doilea tronson al străzii Moș Ion Roată din Cluj-Napoca se află pe lista obiectivelor de investiţii derulate de municipalitate în 2021. Prin lucrările de modernizare administrația intenționează extinderea anumitor secțiuni ale acestei străzi pentru o mai bună circulație înspre/dinspre cimitirul recepționat de la capătul străzii. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 31 mins In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 41 mins In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 59 mins Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 1 hour Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 2 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 2 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 3 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 4 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 4 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 7 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE