Anchete

Cimitirul din Dâmbul Rotund, o groapă insalubră de gunoi, pe dealul Clujului ”smart”

Scris de 697

Cimitirul din Dâmbul Rotund din Cluj-Napoca este, în prezent, o groapă insalubră de gunoi, unde morții s-ar întoarce în groapă dacă ar mai putea să vadă cum le tratează memoria și osemintele viii.

În Cluj, calitatea vieții de apoi este, poate, cea mai deplorabilă din univers, dacă ar fi să ne luăm după modul în care sunt administrate și îngrijite cimitirele.

E de înțeles ca într-un astfel de loc cu verdeață să existe și morminte distruse de intemperii, și băncuțe mâncate de zecile de ani trecuți peste ele, morminte neîngrijite, nerefăcute, fiindcă, de multe ori, nu are cine să îngrijească morții, întreaga familie fiind într-o lume mai bună.

Nu este de înțeles însă și de tolerat ca într-un loc de reculegere să existe, pe lângă morminte, zeci de peturi de bere, piromanii să aprindă focuri de tabără cu coroane și candele, iar cei care vin să își plângă morții să riște să moară de scârbă după ce folosesc toaletele din cimitir.

În Dâmbul Rotund, încă de la poartă ți se face greață – gunoaiele stau în rastel, prevestitoare pentru ce e înăuntru:

Pe lângă garduri, dar și pe alei și printre morminte, gunoaiele sunt aruncate pe principiul „grămada cere vârf”, pe două categorii: gunoaie arse și nearse.

Nearse:

Arse:

În întregul cimitir există un singur container de gunoi pentru „DEȘEURI MUNICIPALE – FRECȚIE UMEDĂ”. Când o frecție uscată e salubritatea în întregul cimitir, de ce ar fi nevoie de mai multe tomberoane?

Vă arătăm și toaleta din Clujul de 5 căcăreze:

Prea fain, prea ca la țară, dar, de fapt, într-un oraș cu prea mari pretenții!

Nici cu mormintele nu ne e rușine! Așa își cinstesc viii morții:

Acest buchet funerar este o metaforă pentru ceea ce e Clujul azi – o cutie goală de alcool, în ambalaj de floare, care ne poate da o stare de euforie bahică doar prin autosugestie:ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 15 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE