Din oras

Cimitirul Cordoș din Dâmbul Rotund a fost vandalizat: 30 de morminte au fost distruse

Scris de 357

Zeci de morminte, cruci și pietre funerare din cimitirul Cordoș din Dâmbul Rotund au fost vandalizate. Anunțul a fost făcut de o persoană care a ajuns în cimitir și a fost șocată de ceea ce a descoperit. 

Pozele postate pe grupul cartierului, Dâmbul Rotund Cartier Cluj-Napoca, i-a scandalizat și pe cei ceilalți vecini, mulți dintre ei acuzând faptul că administratorul cimitirului nu asigură și paza pentru ca astfel de incidente să nu aibă loc. 

Clar trebuie sa fie păzit ,e inadmisibil să se întâmple asta .Din cate contribuții se adună pentru întreținere, dar mare lucru nu se vede, ar putea asigura paza. Trebuie neapărat luate măsuri. Este o persoană care se ocupă de capelă. Eu chiar am să vorbesc și cu preotul din Cordoș! Să ne ferească Dumnezeu ce lume trăim!

Totodată, clujenii reclamă că nici pentru îngrijirea cimitirului administratorul nu își dă interesul prea tare. 

Este trist că nici față de.morți nu mai este respect! Paza unde este? Nu poți ajunge la mormânt din cauza ierbii înalte.

La câți bani se învârt și ce pretenții are domnul preot ar putea măcar să îl facă decent. Să curețe măcar mizeriile, nu sa dea vina pe enoriași. 

Ziar de Cluj a solicitat un punct de vedere la IPJ Cluj care ne-a transmis că a fost deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

„La data de 27 mai a.c., în jurul orei 08.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi distrus mai multe monumente funerare dintr-un cimitir din Cluj-Napoca. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un număr de 30 de monumente funerare au fost distruse. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și tragerea acestora la răspundere penală”, potrivit IPJ Cluj.

sursa foto: Facebook/Dambul Rotund Cartier Cluj-Napoca

Cimitirul Privat din Dâmbul Rotund a fost inaugurat în 2010 și este administrat de societatea Steaua Tăcerii. 

Dosar penal pentru PROFANARE DE MORMINTE în cazul cimitirului distrus din Cluj

IPJ Cluj a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte, după ce 30 de morminte dintr-un cimitir din Cluj-Napoca au fost vandalizate.

Inspectoratul Județean de Poliție a fost sesizat și a deschis un dosar penal pentru profanarea de morminte. În acest moment se fac cercetări pentru identificarea făptașilor. 

Potrivit articolului 388 din Codul Penal, profanarea de morminte se pedespește cu închisoare de la 2 luni la 3 ani. „Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

„La data de 27 mai, în jurul orei 08.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi distrus mai multe monumente funerare dintr-un cimitir din Cluj-Napoca.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un număr de 30 de monumente funerare au fost distruse.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și tragerea acestora la răspundere penală” – a transmis IPJ Cluj.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 2 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 3 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 5 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
 • Acum 13 hours General
  EXCLUSIV! Bătăușele au fost date afară din PSD Cluj
 • Acum 21 hours Focus
  Specialiștii clujeni, despre reacția PSD ȘI ANPC la automatizarea sistemului de cumpărături la Auchan: „discurs „populist” în cazul Auchan – VIDEO
 • Acum 21 hours In vizor
  VIDEO: Pe Calea Florești, Emil Boc a aprobat o huidumă de 25 de etaje. Atât în disprețul clujenilor, cât și al celor mai elementare măsuri de siguranță, hiuduma fiind înfiptă în structura de rezistență a unui zid de sprijin al unei lucrări arhitectonice, Nodul ”N”
 • Acum 22 hours In vizor
  Boc, mână în mână cu judecătorii de la Cluj. Cum încearcă să evite plata de milioane de euro – totul pentru părculeț
 • Acum 23 hours General
  Presa de chitanțier ne dă știri triumfaliste despre ”noul punct de belvedere al Clujului, Turnul Pompierilor”. ȘAPTE ANI A DURAT REABILITAREA UNUI FLEAC. Între timp, adevăratul ”punct de belvedere”, Cetățuia, zace în paragină
 • Acum 1 day Din oras
  Un american din Cluj şi-a sechestrat soţia şi a ameninţat că o ucide. A urcat pe acoperișul casei, înarmat cu o lingură
 • Acum 1 day Focus
  Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, la NCN, despre legile educației: „Au fost mai multe lucruri pe care le-am dorit a fi luate în seamă, nu le-am văzut aprobate” – VIDEO
 • Acum 1 day General
  CU CE SE MAI OCUPĂ ORGANELE STATULUI: Descinderi ale poliţiştilor de la Transporturi la patru tineri din Cluj și Oradea care au desenat graffiti pe vagoanele unor trenuri
 • Acum 1 day Focus
  Fram, ursul polar, ajunge pe marile ecrane – VIDEO
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE