Din oras

Cică Primăria Cluj-Napoca ar vrea să demoleze construcţiile ilegale. Caută o firmă care să execute lucrările cu 6 milioane de lei pentru un contract pe 2 ani. Facem pariu că OSĂ înceapă cu amărăştenii de pe Valea Fânaţelor?

Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație prin care caută o firmă care să demoleze construcțiile ilegale. Este vorba despre un acord-cadru, încheiat pe o durată de doi ani, în baza căruia firma delegată de Primărie va interveni pentru demolarea construcțiilor ilegale din municipiu.

„E vorba de un contract pentru demolarea construcțiilor care nu au autorizație de construire sau nu au respectat autorizațiile de construire. Vechiul contract a expirat și trebuie semnat un nou contract pentru a avea firma cu care să intrăm la demolări, fie că discutăm de panouri publicitare, de case, garduri și așa mai departe. Deci tot ce înseamnă construcție ilegală, noi am avut încheiat un contract, dar a expirat, fiind pe o perioadă determinată. În urma deciziei judecătorești, firma va intra și va desființa construcțiile ilegale”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru monitorulcj.ro.

Este vorba despre construcțiile executate nelegal și față de care o instanță de judecată a dispus demolarea. Firma va interveni doar în cazul în care beneficiarul nu desființează de bună voie construcția în cauză.

Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul prevede execuția lucrărilor de desființare a construcțiilor executate nelegal de către persoane fizice sau juridice pe domeniul privat al acestora, iar acordul-cadru se va încheia pentru o durată de 24 de luni.

Valoarea estimată a acordului cadru este de 6.024.251,88 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 20 octombrie 2022.

În mod cert este vorba despre casele construite pe cele două străzi de la marginea Cluj-Napoca: Valea Chintăului și Valea Fânațelor.

În februarie anul curent. Emil Boc se lăuda cât „de sfântă” este Legea pentru el – când e vorba despre amărăşteni. Ce contează electoral 25 de familii lăsate pe drumuri într-o margine a oraşului? Fic cât contează cei de la Pata Rât.

A fost dezbaterea la buget. Am spus și atunci. Pentru noi legea este sfântă. Oricine construiește fără autorizație se desființează. Sunt foarte multe procese pe rol pentru demolarea caselor construite fără autorizație, pe Fânațelor și Chintăului. Ce va decide judecătorul nu pot garanta. În acest oraș nu avem toleranță pentru construcțiile ilegale.

Amenzile pe care le aplicăm sunt spre maxim, 100.000 de ei . Înțelegem situația că au un teren, că e în extravilan , dar nu poate construi oricine și oricum. Și-au asumat si nu le putem desfiinta fără sentință.

Mesajul știu că e nepopular și nu le place multora, dar din respect pentru viitorul orașului pentru că nu mai putem structura și amenaja cum trebuie, pentru că totul se face fără autorizație”.

Restul ilegalităţilor, comise prin intermediul Urbanismului de Cumetrie din „funăria” lui Emil Boc, OSĂ rămână pentru altă dată.