In vizor

Chirii modice la salarii de mii de lei. Personalitatile Clujului, beneficiari de locuinte ANL

Nu doar functionarimea din Primaria Cluj-Napoca sta bine-mersi in apartamente ANL pentru care platesc, in cel mai rau caz, maxim 580 de lei chirie pe luna. Printre chiriasii locuintelor ANL se gasesc judecatori, avocati sau consilieri de ministri.

Dana Berinde, fosta jurnalista, actual consilier al ministrului Transporturilor, Ioan Rus, locuieste intr-un apartament ANL inca din 2003.  Plateste o chirie lunara de 287 de lei pentru o camera. A fost angajata la Radio Contact, NCN, TVR Cluj, de unde a fost detasata o perioada in Capitala. Din 2011, a fost numita redactor sef la Transilvania L!VE, unde a prezentat si principalul jurnal de stiri.

Dana Berinde a reusit, insa, timp de un an, sa isi pastreze blocat postul de la TVR, asta in timp ce lucra la televiziunea lui Arpad Paszkany. In momentul in care si-a “inghetat” postul, jurnalista a motivat ca intentioneaza sa acorde mai mult timp studiilor doctorale, a aratat presa locala.

Inainte de a intra in echipa ministrului Ioan Rus, Berinde a fost angajata studioului Digi 24 din Cluj-Napoca, ca si producator emisiuni. In declaratia de avere pentru 2013 a notat un venit  de aproape 13.000 de lei de la SC NCN Studio TV SA si peste 37.000 de lei de la RCS&RDS.

Un alt nume interesant este al judecatorului Cristi Danilet, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Danilet plateste pentru un apartament cu doua camere 412 de lei pe luna. Este chirias ANL inca din 2003. Potrivit legii, dupa expirarea primilor 5 ani se reinnoieste contractul anual. Ultima data contractul lui Danilet s-a prelungit in luna august a acestui an, pana in 19.08.2015.   Potrivit declaratiei de avere, Danilet a mostenit in 2014 3/8 cota parte dintr-un apartament si teren aferent in Vatra Dornei. Anul trecut, numai din salariile primite de la CSM, Danilet avea un venit lunar de peste 14.000 de lei.

Contactat telefonic de Ziar de Cluj, judecatorul Danilet spune ca in cateva luni va elibera apartamentul ANL in care a locuit din 2003 impreuna cu sotia.

“Acum doua luni am facut succesiunea dupa tatal meu care a decedat, si intr-adevar am mostenit parte dintr-un apartament, impreuna cu mama mea. Din 2003 este luat in chirie apartamentul ANL, am facut deja demersurile si in 2 luni voi elibera acel apartament”, a explicat Danilet pentru Ziar de Cluj.

Fosta iubita a lui Radu Moisin, si fosta secretara a lui Daniel Buda, actuala avocat al Baroului Cluj, Loredana Pop, locuieste si ea intr-un apartament ANL din 2010. Pentru locuinta cu o camera Loredana Pop plateste o chirie de 67 de lei pe luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *