Din oras

«Chioșcarii de pe Canalul Morii» au zilele numărate. Boc: „Întreaga zonă este înscrisă în procesul de restructurare și modernizare”

În repetetate rânduri – din noiembrie 2018 și până în martie 2022 – reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au anunțat «analiza» proiectului de modernizare a spațiului urban dezafectat din zona Pieței Mihai Viteazul – străzile Argeș, I.P.Voitești, Cuza Vodă. Într-o intervenție telefonică la un post local de radio, edilul Emil Boc a susținut că și această zonă încremenită în anii ’90 va beneficia de atenția administrației locale.

Administrația anunță – pentru a câta oară? – eliberarea spațiului de „chioșcari”

„Lucrăm. Suntem în plin proces de pregătire a documentației tehnice” –  a declarat Emil Boc, vineri, la un post local de radio.

„Acolo suntem pe culoar, inclusiv cu ceea ce înseamnă dărâmarea, când expiră aceste contracte cu chioșcarii de pe canalul Morii, întreaga zonă este înscrisă în procesul de restructurare și modernizare”, a anunțat Emil Boc.

Potrivit autorităților, întreaga zonă a Pieței Mihai Viteazul ar putea fi reamenajată.

Proiectul de restructurare urbană a zonei semi-centrale a Clujului este anunțată de autorități de mai bine de 4 ani.

Dar ritmul de modernizare propriu-zis este unul ardelenesc, specific administrației Clujului.

Practic, zona adiacentă Pieței Mihai Viteazul a rămas neschimbată de ani de zile.

În septembrie 2020, în contextul alegerilor locale, zona nu a beneficiat de atenția autorităților peneliste clujene.

Dar este foarte probabil ca proiectul de modernizare a străzilor Argeș, I.P.Voitești, Cuza Vodă să fie inclus pe agenda primarului Emil Boc în campania electorală din 2024.

CITEȘTE ȘI: ÎNAINTE și ACUM Stradă din centrul Clujului european, încremenită în timp sub administrația liberală 

Contrar promisiunilor făcute de autorități, comercianții au fost alergați dintr-o parte într-alta, iar zona a rămas în delăsare.

CITEȘTE ȘI: Emil Boc reșapează la radio promisiunea veche din 2018 a modernizării străzii Argeș: „Gheretele dispar!”

Potrivit priorităților asumate de Primărie în 2022, reabilitarea Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” şi a zonei adiacente a fost inclusă în lista proiectelor multi-anuale, la capitolul „Lucrări și obiective de investiții pentru care se realizează documentaţiile tehnice necesare (concurs de soluții, studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentaţii de urbanism, exproprieri etc.) în vederea organizării procedurilor de licitaţie proiectare/execuție lucrări”.

În primăvara anului 2022, gheretele încă rezistă.