In vizor

Cheltuieli suplimentare pentru închiderea rampei de la Pata Rât. Valoarea fondurilor alocate în șapte ani depășește 8 milioane euro

Consiliul Județean va aloca fonduri suplimentare pentru finalizarea închiderii rampei de deșeuri de la Pata Rât. În acest sens, va fi discutat un proiect de hotărâre în ședința de Consiliu din 30 iulie – “Proiect de hotarare privind aprobarea cheltuielilor neeligibile suplimentare necesare pentru finalizarea închiderii Depozitului de deseuri neconform Pata Rât”. Acest proiect este singurul de pe ordinea de zi care deocamdată nu poate fi studiat pe site-ul forului județean. De ce l-au ferit oare de ochii curioșilor șefii din Consiliul Județean? 

Rampa neconformă de la Pata Rât trebuia închisă încă din 2011, dar și acum „înghite” bani publici. Nord Conforest este firma care se ocupă de închiderea rampei de deșeuri. În 2015, reprezentanții acestei firme comunicau că au fost depozitați suplimentar peste 500.000 mc de deșeuri. În primăvara acestui an, activiștii de mediu transmiteau opiniei publice că a fost depășită cu 30% capacitatea rampei de la Pata Rât. 

În ceea ce privește fondurile alocate pentru închiderea rampei, anul trecut deja fuseseră allocate fonduri suplimentare în valoare de peste 33 milioane lei. Valoarea totală a banilor consumați din bugetul județului pentru închiderea rampei este de aproximativ 8 milioane euro. 

În 2011, când a fost anunțată și începerea lucrărilor la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), președinte de Consiliu Județean era Alin Tișe. Tot atunci, s-a vorbit prima dată și despre închiderea tuturor rampelor neconforme din județ. 

Trei ani mai târziu, nici rampele nu erau închise, nici CMID nu era gata. Termenele estimate atunci erau pentru decembrie 2015. 

Vom reveni cu amănunte despre aprobarea cheltuielilor suplimentare pentru închiderea rampei de la Pata Rât în momentul în care conducerea Consiliului Județean va catadicsi să posteze pe site proiectul. 

Citește și: 

Capacitatea rampei temporare de gunoaie de la Pata Rat, depasita cu 30%. Primaria incearca sa stearga urmele ilegalitatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *